Imagini de la atelierele de casting și actorie pentru care Primăria Constanța a plătit peste 130.000 de lei

Imagini de la atelierele casting și actorie pentru care Primăria Constanța a plătit peste 130.000 de lei

Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța a găzduit, în perioada 9 – 11 septembrie 2022, o serie de workshop-uri și ateliere de actorie și casting care au avut loc în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival, organizat de Transilvania Film și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Atelierele au fost plătite separat de Primăria Constanța, cu 132.000 de lei fără TVA, potrivit caietului de sarcini publicat pe site.

Prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul facultății, a declarat, printr-un comunicat de presă, că la manifestări au participat studenți, elevi de clasa a XII-a și actori pasionați de lumea cinematografică.

Recomandare: Pentru primarul Vergil Chițac modelele de administrație sunt Mazăre și Făgădău, nu Emil Boc

Primul eveniment, care a avut loc vineri, 9 septembrie 2022, a fost un Atelier de Actorie Film, susținut de Tudor Giurgiu, regizor, producător și Președinte al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care le-a oferit tinerilor studenți și actori informații utile și sfaturi cu privire la participarea la casting-uri în vederea obținerii unui rol de film sau teatru.

Cea de-a doua manifestare, organizată sâmbătă, 10 septembrie 2022, a fost un Atelier de pregătire pentru casting, susținut de Darko Peric, actor cunoscut la nivel mondial pentru rolul Helsinki din serialul „La Casa de Papel”, care le-a prezentat participanților detalii despre evoluția carierei sale. În cea de-a doua parte a întâlnirii, participanții au realizat o serie de exerciții practice de respirație pentru condiția mentală și psihică a unui actor, urmate de exerciții de respirație ce implică și mișcarea corpului.

Recomandare: Emil Boc mai demarează un proiect cu care îl umilește pe Vergil Chițac. De ce în Cluj se poate și în Constanța nu?

Ultimul eveniment din seria activităților găzduite de Facultatea de Arte în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival a avut loc duminică, 11 septembrie 2022, și fost reprezentat de un Atelier de Casting susținut de Viorica Capdefier, director de casting, membră a International Casting Director Network și a Uniunii Cineaștilor din România. În cadrul workshop-ului a avut loc simularea unui casting de film, având drept obiectiv pregătirea viitorilor actori interesați să înceapă o carieră în cinematografie.

„Fiecare dintre cele trei evenimente s-a dovedit extrem de util pentru participanți. Astfel, studenții, elevii și actorii prezenți la ateliere au găsit răspunsuri la întrebările lor, legate de cinematografie și am convingerea că informațiile adunate vor fi benefice pentru tinerii care își doresc să-și croiască acest drum al actorului de film, o lume plină de avantaje, dar și de multă muncă din punct de vedere fizic și mental”, precizează prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

Prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival a avut loc, la Constanța, în perioada 8 – 11 septembrie 2022, și a fost finanțată de Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Teatrul de Stat Constanța.

COMPLETARE. Din surse sigure am aflat că primăria nu a mai plătit pentru aceste ateliere, pentru că la procedură s-au înscris mai multe firme, s-au cerut detalii și nu a mai fost timp suficient. Cu toate acestea, organizatorii Sunscreen le-au susținut.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Toamnă caniculară. Un val de căldură din Sahara ajunge în România

Thu Sep 15 , 2022
Un val de căldură din Sahara va acoperi România. În unele zone, precum lunca Dunării, se vor înregistra până la 35 de grade Celsius. Astfel, regimul termic va fi mai ridicat cu 8 – 10 grade față de normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 35 de […]