IMAGINI de pe nava unde doi marinari români sunt blocați din cauza a 90 de migranți

Doi marinari români sunt blocați pe nava NIVIN, din cauza a 90 de migranți ilegali care s-au urcat la bord.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a publicat, în premieră, imagini de pe navă, pe care le puteți vedea aici.

„Se asteapta ca pasagerii sa fie evacuati de la nava. De trei zile se poarta negocieri intre autoritatile libiene si cei 95 de migranti de la bord – informeaza cotidianul TradeWinds. Migrantii vor fi inchisi in centrul de detentie din Libya.  Agentia Natiunilor Unite pentru Refugiati spune in raportul din Septembrie 2018 ca in aceste centre se practica rele tratamente si abuzuri insa autoritatile libiene resping aceste acuzatii.”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele SLN.

Autoritatile romane sunt pregatite sa ii repatrieze pe cei doi navigatori romani atunci cand acestia vor solicita debarcarea. Situatia echipajului deocamdata este buna in conditiile date.

„Migrantii sunt inchisi sub punte si nu au acces la castel.”, a precizat Adrian Mihălcioiu.

Reamintim că nava se afla acum 5 zile (miercuri, 7 noiembrie)  in drum catre Libya (Misurata) venind din Italia. A primit un apel/solicitare de la centrul de cautare si salvare din Italia sa se apropie de o ambarcatiune probabil suspecta din zona lor de navigatie. Era o ambarcatiune care incerca sa ajunga in Italia cu 90 de emigrani. Acestia au urcat pe nava Nivin care se indrepta catre Lybia. Cand si-au dat seama  ca sunt in Libia, si nu in Italia, emigrantii au inceput sa devina agresivi. In port la Misurata (Libya)  se pare ca autoritatile nu au lasat imigrantii sa coboare de pe nava. Detalii AICI.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Cum arată stațiile de autobuz din Mangalia

mar nov. 13 , 2018
În Mangalia continuă lucrările de reparații la sistemul de iluminat stradal, în mai multe zone din oraș. În parcul Evergreen, au fost reparate mai multe băncuțe care au fost vandalizate, iar în cursul zilei de ieri și de azi s-au efectuat inventarieri ale intrărilor în blocuri, de pe 21 de […]

V-ar putea interesa și: