Imagini din prima localitate constănțeană intrată în carantină

Departamentul pentru Situații de Urgență a emis ordinul care prevede carantinarea localității Fântânele, pentru următoarele 14 zile.

Este pentru prima dată când se aplică măsura carantinării unei localități în întregime. S-a mai întâmplat în Cuza Vodă, în luna mai, dar numai cu câteva zone.

Prefectul județului, Silviu Coșa, s-a deplasat în localitate pentru a vedea cum se respectă măsura.

Imaginile din acest articol sunt surprinse la puțin timp de la instaurarea carantinei.

Măsura a fost luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în localitatea din județul Constanța, a ajuns la 8.41/1.000 de locuitori. Mai precis, din populația totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Conform Ordinului privind instituirea carantinei zonale, emis de către Șeful DSU, Raed ARAFAT, carantinarea localității presupune următoarele obligativități, care au intrat în vigoare la ora 14.00:

  • Se vor identifica toate persoanele cu domiciliul, reședința ori adresa declarată în Fântânele;
  • Se limitează la maximum deplasarea persoanelor;
  • DSP Constanța va evalua prioritatea de testare a persoanelor din localitate;
  • Autoritățile locale și IPJ Constanța vor stabili rute ocolitoare;
  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spațiile publice închise și deschise;
  • Vor fi interzise următoarele activități: evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.) în spații închise și deschise; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc; organizarea și desfășurarea de activități în cinematografe și ale instituțiilor organizatoare de spectacole și/sau concerte;
  • Oficializarea slujbelor religioase se poate face doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maximum 20 de persoane;
  • Ordinea publică va fi asigurată de IJJ Constanța sau IPJ Constanța, după caz.

Detalii puteți afla AICI.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei decese în Constanța din cauza coronavirusului. Victimele aveau 47, 57, respectiv 83 de ani

joi oct. 22 , 2020
Trei persoane au murit din cauza coronavirusului, în județul Constanța, în ultimele 24 de ore. Victimele aveau între 47 și 83 de ani, potrivit Prefecturii Constanța. Numărul total al celor care au murit a ajuns la 106. Iată detalii: Deces nr 104: Bărbat, 83 de ani, Constanța, comorbidități (demență în […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: