Imagini dramatice: un convoi militar lung de 63 de kilometri se îndreaptă spre Kiev

Imagini dramatice: un convoi militar lung de 63 de kilometri se îndreaptă spre Kiev

Imaginile dramatice din satelit publicate de Maxar Technologies luni seara au arătat un convoi masiv de vehicule militare rusești, lung de peste 40 de mile, adică peste 73 de kilometri, care șerpuia de-a lungul drumurilor la nord-vest de Kiev.

Este ușor de urmărit de unde provin acele sute de tancuri, artilerie tractată, vehicule blindate și logistice, scrie CNN. În Ucraina, la nord-vest de Kiev, toate drumurile duc în Belarus. Drumul și podul de la Cernobîl — orașul, nu reactorul nuclear eșuat — se termină în Belarus. Orice alt drum important la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev, se termină în Belarus, care se învecinează cu nordul Ucrainei.

Cu câteva săptămâni înainte de invazia sa în Ucraina, Rusia și-a adunat forțele în Belarus.

Sute de vehicule, avioane și elicoptere militare rusești au fost mutate în fostul stat sovietic pentru a participa la ceea ce cei doi aliați au descris drept exerciții comune. Dar după ce manevrele s-au încheiat, forțele ruse nu au mai plecat acasă.

De fapt, imagini suplimentare din satelit de la Maxar au arătat că Rusia a continuat să crească cantitatea de vehicule militare, puterea aeriană și armament în Belarus. De la orașul Brest, în estul țării, până la Gomel, în vest, forțele ruse au continuat să apară la bazele aeriene, în orașe și chiar în câmpuri pe imagini din satelit și rețelele de socializare.

Imaginile din satelit au arătat chiar că Rusia a construit un pod cu pontoane peste râul Pripyat în zona extinsă de excludere a Cernobîlului, care se întinde pe Ucraina și Belarus. În ziua în care a început invazia în Ucraina, imagini suplimentare din satelit au arătat că Rusia a început să deplaseze zeci de vehicule militare peste acel pod.

Lungimea totală a convoiului este masivă și vorbește despre cantitatea de putere militară pe care rușii au acumulat-o pentru a încerca să cucerească Kievul.

De asemenea, vorbește despre activitatea Belarusului de a sprijini și duce invazia – și responsabilitatea pentru aceasta.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dr. Florian Stoian, invitatul emisiunii „Punctul pe i”, la Tomis TV

Tue Mar 1 , 2022
Pandemia de coronavirus ne-a schimbat viețile. Ce s-a făcut bine, ce s-a greșit în toată această perioadă, dar și care sunt consecințele ne spune dr. Florian Stoian, medic primar medicină internă și specialist cardiologie, în emisiunea „Punctul pe i”, moderată de jurnalistul Cristian Hagi. Cei doi au vorbit și despre […]
tomis tv florian stoian cristian hagi tomis tv