Imagini după operație cu Alexia, fata căreia medicii i-au replantat mâinile

Foto: capturi Consiliul Județean Iași, ObservatorNews

Au apărut primele imagini cu Alexia, fata cu mâinile amputate după ce autocarul în care se afla s-a răsturnat. Adolescenta de 15 ani a ieşit pe holurile spitalului din Iaşi însoţită de medicul care i-a dat a doua şansă la viaţă şi de asistente. Toţi au zâmbetul pe buze în faţa unei minuni pentru care oamenii şi rugile lor şi-au dat mâna.

„Imagini emoţionante la Spitalul pentru Copii «Sfânta Maria». Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reuşit să-i replanteze ambele braţe, după ce a suferit un accident rutier, zâmbeşte fericită alături de medicii care i-au redat viaţa. Filmarea a fost făcută de mama Alexiei şi este însoţită de un mesaj de mulţumire şi recunoştinţă pentru medicii care au făcut un adevărat miracol. Felicitări, Sidonia Susanu! Felicitări întregii echipe!”, arată postarea de joi de pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Iaşi.

După accidentul din 17 decembrie, fata a fost operată timp de 20 de ore de dr. Sidonia Susanu, numită îngerul copiilor, iar după doar două zile a reușit, în mod miraculos, să își mişte degetele. A fost un lanţ al binelui care a dus aici: fratele copilei i-a găsit mâinile pe câmp după accident, apoi medicii au făcut imposibilul pentru a o salva. Dacă totul merge bine, Alexia va fi externată săptămâna viitoare, scrie ObservatorNews.

Minuni în lanţ pentru Alexia, fetiţa care aproape şi-a pierdut braţele în accidentul teribil din Paşcani. Îngerii şi oamenii au făcut scut în jurul ei, iar părinţii nu au cuvinte prin care să mulţumească tuturor pentru mobilizare şi rugăciuni. Medicul care a operat-o a mărturisit că adevăratul miracol este că fata a ajuns vie la spital după ce ambele braţe i-au fost smulse în urma impactului. 

Povestea Alexiei este povestea binelui care învinge. Copila cu bucle de aur a ajuns din mijlocul unei tragedii eroina unui basm în care minunile sunt posibile.

Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a relatat într-un interviu ce înseamnă o intervenţie chirurgicală de o asemenea amploare precum cea făcută în cazul Alexiei Tudose, adolescenta care şi-a pierdut ambele braţe în urma accidentului cumplit, produs la Paşcani.

„Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. (…) Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului”, a explicat ea, după operația complexă care a durat aproape o zi, informeaza Observator.ro


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cătălina Ponor este mămică

joi dec. 29 , 2022
Fosta gimnastă Cătălina Ponor a devenit mamă, joi, 29 decembrie 2022. Cătălina Ponor (35 de ani), născută în Constanța, a postat pe Instagram o fotografie în care apare mâna bebeluşului, cu mesajul „Totul pentru noi!”, avându-l etichetat şi pe soţul său, Bogdan Jianu. Fosta sportivă a folosit hashtag-urile “wedidit” (am […]

V-ar putea interesa și: