Imagini incredibile: viceprimarul comunei Cumpăna, surprins în timp ce aruncă gunoaie în câmp

Viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu, PSD, a fost surprins în timp ce arunca gunoaie pe câmp. Cel care l-a surprins l-a întrebat de ce face acest gest.

Viceprimarul a spus că nu este vorba de deșeuri, ci de pământ.

I s-a amintit ce spune primărița Mariana Gâju recent despre aruncarea deșeurilor.

„Las-o pe doamna Mariana, acum vorbești cu mine.”, a replicat viceprimarul.

Puteți urmări mai jos dialogul.

Zilele trecute, Primăria Cumpăna îi certa pe cetățenii care fac mizerie.

Iată ce spunea:

„Grija Administratiei Publice Locale pentru igienizarea comunei.

Dragi locuitori de bună credință, fiecare, în gospodăria proprie, vă luptați zilnic pentru curățenia, nu doar în interiorul locuinței, cat și pe terenul proprietate împrejmuit, pe care îl dețineți.

Din păcate, în această perioadă, după ploile abundente din luna iunie, vegetația s-a dezvoltat foarte rapid, acoperind toate terenurile, atât din domeniul public, cât și privat.

Administrația Publică Locală a lansat apeluri repetate către locuitori, pentru tăierea vegetației. Aceasta creează disconfort vecinilor, ba chiar un real pericol pentru copii, în campurile de vegetație crescând animale și insecte periculoase.

Revenim cu apelul de a vă curăța terenurile proprietate, pentru nu a fi obligați să emitem sancțiuni conform HCL nr. 62/28.04.2021 privind gospodărirea și salubrizarea localității Cumpăna.

Salariații Societătii de Salubrizare ai comunei, cu utilajele din dotare, nu reușesc să facă față singuri pentru a ține sub control curățenia comunei.

Exemple concrete sunt atât cele de tăiere a vegetației pe arterele principale, cât și în perimetrul instituțiilor publice (cresă, grădinițe, școală, centrul socio-medical, centrul socio-educativ, after school, săli de sport, cimitire, locuri de joacă, spatiile verzi dintre blocuri, parcul de 5 ha etc.).

În urma întâlnirilor cu locuitorii comunei Cumpăna, la solicitarea acestora, facem publice imagini din câteva zone ale comunei (terenurile achizitionate de la lichidator în vecinătatea cartierului Del Sole și str. Bacovia la intersecția cu str. Minulescu), unde locuitorii de bună credință fac apel la proprietarii de teren fara constructii să respecte normele de conviețuire civilizată în aceste cartiere.

În acest sens, Administrația Publică Locală a reînceput campania de constatare și inștiințare a obligației civice de igienizare, proprietarii acestor terenuri având obligația de a efectua curătarea terenurilor în termen de 5 zile de la primirea înștiințărilor. În caz contrar, aceștia vor fi sancționați conform HCL nr. 62/28.04.2021.

Doar muncind împreună cu suflet și responsabilitate, vom avea o comuna curată!

Un mediu curat, o viață sănătoasă!”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Pericolul somnului african. Ce spun experții Rezervației Biosferei Deta Dunării

Thu Jul 15 , 2021
Specia Clarias gariepinus Burchell, 1822 este o specie de somn din familia Clariidae, originară din Africa de Nord, denumită generic ”somnul african”. Această specie a fost introdusă prima oară în Europa, în Cipru, iar ulterior și în Cehia, Slovacia, Olanda în 1991 și Polonia 2001. Somnul african are o distribuție […]
somn-african-delta