Imagini şocante din Biobaza Năvodari, publicate de presa centrală. „Urletele animalelor sunt teribile”

Mai mulţi voluntari au sesizat ieri Poliţia Animalelor din Constanţa, cu privire la maltratarea câinilor din adăpostul Primăriei Năvodari.

„Câinii sunt sterilizaţi pe viu şi apoi aruncaţi înapoi în ţarcuri, deşi sângerează încă. Sunt mulţi câini care au murit, fie de la infecţii, fie de la hemoragii, în urma acestor operaţii”, a declarat pentru Libertatea una dintre persoanele care face voluntariat la Biobaza Năvodari.

„Se pare că au fost alocaţi iar bani de la Primărie. Urletele animalelor sunt teribile, în zilele când se fac castrări în adăpost. Am solicitat să adoptăm câinii şi să-i ducem la cabinete veterinare unde să fie sterilizaţi, pe banii noştri, dar am fost refuzaţi. Am mai făcut sesizări la Poliţia Animalelor, dar am primit răspuns după săptămâni şi nu s-a schimbat nimic. Primăria Năvodari a primit o amendă de 2.000 de lei, iar cei din Biobază au continuat să chinuie câinii”, a adăugat voluntarul.

În ţarcuri, trei la număr, sunt înghesuiţi 33 de câini, plus o căţea cu şase pui, susţin voluntarii.

În fotografiile şi clipurile video aflate în posesia Libertatea se vede un câine cu sânge la bot şi pe picioare, zăcând pe podeaua cabinetului unde se fac sterilizări.

„Adunăm donaţii de hrană pentru aceşti câini, dar nu ni se permite să îi şi hrănim. De la adăpost, primesc pâine şi boabe care costă 5 lei 10 kilograme. De câteva zile, Cerasela Scarlat, cea care se ocupă de adopţii, nu mai răspunde la telefon celor care doresc să ia câini din adăpost”, afirmă persoana care a realizat fotografiile şi filmările (video AICI).

Viceprimarul Năvodariului, Cornel Dumitraşcu, membru PMP, este cel care gestionează problema câinilor fără stăpân din oraş. În campanie electorală, Dumitraşcu a promis că vor fi alocate fonduri suficiente pentru ca animalele să fie luate de pe străzi şi sterilizate, apoi date spre adopţie, fără a fi maltratate sau eutanasiate.

Contactat telefonic şi prin mesaje de Libertatea, Dumitraşcu a refuzat să răspundă la întrebările legate de campania de sterilizări din Biobaza Năvodari.

Ulterior, Elena Aftene, purtătorul de cuvânt al Primăriei Năvodari, ne-a transmis că un punct de vedere al instituţiei asupra situaţiei din Biobază „este în curs de elaborare”.

Vă recomandăm și:

Primăria Năvodari ignoră drepturile copiilor

Pentru PSD, Constanța și Năvodari sunt în galaxii diferite

PMP Năvodari, acuzat de ipocrizie

„MONUMENTUL E OILOR”. Cum s-a făcut de râs primarul PMP din Corbu

Sursa: Libertatea

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.