Impozitarea bacșișului, demisia angajaților

Citeam în urmă cu câteva zile pe nasul.ro că guvernanții noștri vor doar să ne gonească din propria țară. Tind să cred că departe de adevăr nu e. Exemplu? O coafeză, angajată la Casandra Beauty Center din Constanța și-a dat demisia ieri dintr-un motiv lesne de înțeles: impozitarea bacșișului. Iar ăsta nu este decât un caz singular. Urmează și altele în masă, ca să nu mai amintesc că se apropie sezonul estival iar cu noile reguli probabil că va fi extraordinar de greu să mai găsești pe cineva care să lucreze de sezon. Eu dacă aș fi ospătar exact asta aș face. Ori aș demisiona, ori nu m-aș mai angaja pe un așa job.

Ca și angajator e și mai greu. Alexandra Tobescu, administrator al salonului de înfrumusețare Casandra Beauty Center, spune că se gândește să ia niște măsuri drastice: “Cred că nu o sa mai țin angajați. Răspunderea e prea mare. Eu ca societate primesc amenzi pentru greșelile angajaților. Dacă ele nu completează registrul de bani, eu sunt răspunzătoare ca societate. Și amenda este de 9000 lei. Cunoscandu-le și tu înseamnă să fac poliție cu ele și să le controlez. Că dacă nu, eu plătesc.”

La o lună de zile după ce am părăsit România pentru o perioadă nedeterminată, s-a decis: va fi impozitat și bacșișul distribuitorului de pizza. Chiar dacă nu am lucrat într-un domeniu în care să primesc bacșiș, cred că am plecat din România la cel mai oportun moment. Nici aici în UK nu există așa ceva, impozitarea unui bacșiș deși salariile sunt incomparabile cu cele de acasă. Economia nu se compară nici ea și totuși guvernul britanic nu s-a gândit să impozitele 3 lei pe care îi primește un ospătar și probabil că nu au făcut asta pentru că celor de aici le pasă de poporul lor.

Sursa: ziarebotosani.ro

Domnule Teodorovici, eu sincer sper să vă ceară din guvern demisia sau din respect pentru țara aia, să vă scrieți demisia singur.

Dacă aveam vreun gând să mă întorc acasă acum s-a dus. Conducătorii noștrii nu îmi dau nici măcar un motiv să îmi doresc să revin pe meleaguri românești. De ce aș veni până la urmă? Să le bag în buzunar jumătate din salariul muncit într-o lună de zile? Nu, nici gând.

Articol preluat de pe http://prprestige.com (autor: Corina Hrom)
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Gheorghe Dragomir, PNL, critică sistemul de taxare de la Fetești

Thu May 7 , 2015
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat în declarația politică „Victor Ponta izolează Dobrogea de restul țării. Acum și prin sms!” depusă, în această săptămână, la Camera Deputaților, noul sistem de plată a taxei pentru trecerea podului de la Cernavodă. „Începând cu data de 01 […]