Impresionant! Primăria Constanța a câștigat un voucher din fonduri europene

cazinoul din constanta

Primăria Constanța a anunțat, astăzi, că a câștigat un voucher pe fonduri europene.

Realizarea este impresionantă nu din prisma finanțării, care este ridicolă pentru un oraș așa de bogat ca al nostru – 15.000 de euro, ci pentru că e unul dintre puținele proiecte europene accesate.

Este vorba despre un program prin care se va asigura wi-fi gratuit pe faleza Cazinoului, de la Poarta 1 până la Comandamentul Flotei.

„Primăria Municipiului Constanța începe lucrările la 10 puncte de acces ce vor fi montate pe stâlpii de iluminat public de pe faleză, pentru a le putea asigura constănțenilor dar și turiștilor internet wireless gratuit într-una dintre cele mai frumoase zone de plimbare din orașul nostru.”, au precizat reprezentanții primăriei condusă de Decebal Făgădău, PSD.

Comisia Europeană a anunțat că nu mai puțin de 224 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless (lista completă AICI). În total au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalități din întreaga UE, care vor beneficia de finanțare.

Proiectul este finanțat prin programul WIFI4EU unde Primăria Municipiului Constanța s-a înscris și a câștigat un voucher în valoare de 15 mii de euro, bani care vor fi folosiți la instalarea rețelei WI-FI.

Inițiativa WiFi4EU promovează accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, centrele de sănătate și muzeele, peste tot în Uniunea Europeană.

Reamintim că Primăria Constanța a atras, anul trecut, fonduri europene de 0,69 de lei pe cap de locuitor. Mai exact, 0,6891 lei (detalii AICI). Orașe precum Oradea au reușit să atragă însă fonduri europene de peste 300 de milioaned de euro.

parteneri Constanta 100% CT100
Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.