În cartierul Palazu Mare impozitele sunt mai mici decât cele din centrul Constanței

spit sigla

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința constănțenilor că impozitul pe clădiri, respectiv pe teren se stabilește în funcție de zona de amplasare a bunului imobil.

Zonarea în cadrul localității se face având în vedere poziţia terenului faţă de centrul localităţii, de existența reţelelor edilitare (instalaţii de apă, canalizare, electrice şi  încălzire), precum şi de alte elemente specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Menționăm că în municipiul Constanța sunt evidențiate patru zone: A, B, C, D, stabilite prin Hotărârea Consiliului Local nr. 614/2002, modificată şi completată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 236/2005.

Astfel, stabilirea impozitului pentru un imobil situat în cartierul Palazu Mare(zona C) se diferențiază de centrul municipiului Constanța (zona A), prin următoarele elemente de calcul:

– valoarea de impozitare/mp aplicată imobilului situat în zona C este cu 20% mai mică decât cea aplicată imobilului situat în zona A;

– coeficientul de rang și zonă care se aplică este de 2,3 în zona C, față de 2,5 în zona A;

– valoarea/ha în zona C este în cuantum de 4.447 lei/ha, față de 10.316 lei/ha în zona A.

Având în vedere cele sus-menționate, impozitul stabilit pentru un imobil compus din: casă de cărămidă, cu toate reţelele edilitare, având suprafața construit desfășurată de 100 mp și teren în suprafață de 500 mp situat în centrul Constanței, față de unul similar dar situat în cartierul Palazu Mare este după cum urmează:

 

Impozit clădiri

Impozit teren

Total

Zona A (Centrul orașului Constanța)

240 lei

516 lei

756 lei

Zona C (Palazu Mare)

184 lei

222 lei

406 lei

Diminuare impozit Zona C/Zona A (%)

23%

57%

54%


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RIT – o nouă formație rock. Ionuț Micu: ”Facem totul cu profesonialism”. VIDEO

lun feb. 8 , 2016
Bogdan Muntenita (voce), Ionut Micu (tobe), Andrei Balasa (chitara solo) si Mircea Muntenita (bass). Ei sunt RIT. Cei patru nu sunt la prima „adunare”, au mai cantat impreuna in ultimii ani. Fratii Muntenita, Bogdan-voce si Mircea-bass, nu traiesc din muzica, nu au avut niciodata pretentia de a se numi muzicieni, […]

V-ar putea interesa și: