În ce spitale din Constanța se folosește tratament cu anticorpi monoclonali împotriva covid

Marți, Italia a trimis României aproximativ 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament pentru pacienții cu COVID-19.

Acestea au fost repartizate în toată România și de ele beneficiază 2.603 pacienți. 78 sunt din Constanța, după cum urmează: Spitalul Municipal Mangalia – 18, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța – 20, Spitalul Municipal Medgidia – 22, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa – 18.

Ministerul Sănătăţii a cerut vineri Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru 40.000 de bolnavi COVID-19.

„Există promisiuni de sprijin şi din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu dna. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, despre intenţia noastră de activare a mecanismului de protecţie civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienţilor noştri”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Ce sunt anticorpii monoclonali

Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​sintetizate în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva coronavirusului. Ei ţintesc proteina spike a virusului și astfel se împiedică atașarea virusului de celulele umane.

La sfârșitul lunii iulie, Comisia Europeană a semnat un contract comun și un contract-cadru cu compania farmaceutică Glaxo Smith Kline pentru furnizarea terapiei sotrovimab (VIR-7831), un tratament cu anticorpi monoclonali dezvoltat în colaborare cu VIR biotechnology.

Comisia Europeană a încheiat aproximativ 200 de contracte pentru diferite contramăsuri medicale, în valoare de peste 12 miliarde de euro. În conformitate cu actualul acord-cadru cu Glaxo Smith Kline, statele membre pot achiziționa sotrovimab (VIR-7831), dacă și când este necesar, după ce au obținut fie o autorizare de urgență în statul membru în cauză, fie o autorizare de comercializare (condiționată) la nivelul UE din partea Agenției Europene pentru Medicamente.

Un tratament cu anticorpi monoclonali au folosit doctorii pentru fostul președinte al SUA, Donald Trump, după ce s-a îmbolnăvit de covid.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.