În ce stadiu sunt lucrările de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare din Constanța

După finalizarea mai multor lucrări de reabilitare a rețelelor de utilitate publică din subteran, modernizarea străzii Ștefan cel Mare a intrat în linie dreaptă, a anunțat Primăria Constanța.

„Fie că vorbim despre lucrări de privesc schimbarea conductelor de apă sau cele de termie, strada Ștefan cel Mare este de ceva vreme un adevărat șantier. S-a lucrat pe tronsonul cuprins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca la înlocuirea conductelor din subteran pentru ca mai apoi să poată fi demarate lucrările de revitalizare totală a zonei centrale cuprinse în proiectul „Acces si mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”. Contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul municipalității a fost semnat la începutul verii, însă lucrările au fost începute efectiv abia în 21 octombrie, după parcurgerea tuturor procedurilor legale și predarea amplasamentului.”, a anunțat instituția.

Astfel că, până în prezent au fost executate lucrări de organizare de șantier (la Poarta 1), a fost decopertat integral tronsonul cuprins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca și au fost demarate lucrările de realizare a instalațiilor electrice pe același tronson.

Amintim că prin acest proiect al municipalității, realizat cu fonduri europene, se urmărește reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780,00 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066,40mp) și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp).

De asemenea, va fi instalat mobilier urban, fântâni arteziene, vor fi amenajate spații verzi, trotuarele vor fi iluminate, vor exista piste de biciclete și treceri de pietoni, iar stațiile de transport public vor fi modernizate.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum a evoluat piața imobiliară din Constanța? Cât mai costă apartamentele?

mie nov. 10 , 2021
Piața imobiliară din Constanța a cunoscut un reviriment în vara trecută, dar toamna nu a adus semne prea bune. Speriați de pandemie, constănțenii nu prea s-au mai dus la vizionări, iar tranzacțiile au scăzut. Marian Mureșanu, managerul agenției imobiliare Terra Development, a făcut, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV, […]

V-ar putea interesa și: