În Constanța au reapărut spălătorii de parbrize și scormonitorii în gunoaie

În municipiul Constanța au început să reapară imagini care dispăruseră în ultima vreme. De pildă, pe străzi pot fi văzuți din ce în ce mai des indivizi care se oferă să spele parbrize (sau le spală fără să le ceri), dar și persoane care caută în gunoaie după PET-uri, așa-numiții scormonitori.

Au fost descoperiți și de polițiștii locali, care au desfășurat recent o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța.  

S-a acționat cu preponderență în următoarele locații: cartier Palas, cartier Brătianu,  cartier Inel 2, cartier Baba Novac, cartier Compozitori, cartier CET, cartier Anda, cartier KM 4-5, cartier Medeea, cartier KM 5, cartier KM 4, cartier Viile Noi, cartier Poarta 6, cartier Abator, cartier Groapă, pasarela pietonală pod CORA, piața CET, piața KM 4-5, piața Roșie, piața Abator, complex Doi Cocoși, parc Viitorului, piațeta Far, loc de joacă Cora, zona malul portului cuprinsă între Poarta 5 și Poarta 6, zona calea ferată cuprinsă între str. Caraiman și intrare port Poarta 6, zona triunghi – zona Billa, zona Eden, zona Brick, stații CT Bus.  

În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 171 persoane.  

Oamenii legii au verificat: 7 autoturisme, 1 sistem de securitate și 5 operatori economici.  

S-au aplicat 143 sancțiuni contravenționale în valoare de 38.490 lei.  

De asemenea au fost dispuse 10 măsuri complementare pentru aducerea terenului în starea inițială și confiscarea bunurilor folosite la săvârșirea faptei contravenționale.  

Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale precum apelarea la mila publicului, proferarea de injurii, refuz de legitimare, consum de alcool pe domeniul public, lipsă titlu de călătorie valabil, răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, pe domeniul public, depozitarea de bunuri pe domeniul public, comerț ambulant neautorizat.  

La acțiune au participat și polițiști din cadrul IPJ Constanța – Secția urbană 4 Poliție,  Secția urbană 5 Poliție si jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis”.  


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Remus Negoi, USR, a depus două noi iniţiative legislative în Parlament

lun iun. 12 , 2023
Remus Negoi, deputat USR, a anunțat că a depus în Parlament două noi proiecte legislative. Unul se refere la monumentele istorice propuse pentru clasare şi unul la accesibilizarea locurilor de joacă şi de activităţi sportive în aer liber pentru persoanele cu dizabilităţi. „În acest moment nu există o situaţie centralizată […]

V-ar putea interesa și: