În Constanța, proștii plătesc parcarea, șmecherii sunt protejați

Distribuie:
Două mașini parcare fix în intersecție blochează trotuarul, deși la mică distanță sunt locuri de parcare cu plată. Poliția Locală nu i-a amendat pe șoferi

În Constanța, numai proștii plătesc parcarea. Îmi permit să spun asta pentru că mă includ în această categorie. Șmecherii parchează unde vor, neregulamentar, și nu numai că nu pățesc nimic, ci sunt protejați.

Să vă explic.

Am avut azi puțină treabă în centru. Am parcat pe bulevardul Tomis, la circa 300 de metri de destinație. Acolo am găsit primul loc liber. Am scos telefonul, am achitat parcarea și am plecat. Ca să ajung unde îmi propusesem, a trebuit să traversez două străzi perpendiculare pe bulevard. Nu a fost foarte simplu, pentru că ambele erau blocate, și pe o parte, și pe alta, de mașini parcate neregulamentar. Mi-am făcut loc și m-am gândit ce ar face un om cu probleme de mobilitate, în căruț. Ar fi fost pur și simplu blocat, pentru că mașinile erau trase chiar în dreptul rampelor.

Să ne-nțelegem: locuri de parcare cu plată erau destule, pe bulevard, dacă te deplasai câteva zeci sau sute de metri.

Am anunțat Poliția Locală că pe bulevardul Tomis, în față la Arexim, sunt mașini parcate neregulamentar. Am trimis și poză. Mi s-a spus că nu sunt date suficiente și că voi fi sunat. Am retrimis poze cu numerele de înmatriculare, dar și un „share location”, de pe WhatsApp. A fost suficient.

Am plecat, pentru că mai aveam treabă. Un martor ocular mi-a povestit însă ce s-a întâmplat.

Vă propun un joc. Citiți cele două variante de continuare a articolului și alegeți-o pe cea corectă.

Varianta 1. Poliția Locală le-a aplicat o amendă contravenienților. Aceștia au recunoscut că au greșit și au promis că nu vor mai călca strâmb.

Varianta 2. Poliția Locală s-a prezentat, a discutat amical cu cei doi șoferi, care au spus că ei oricum plecau. S-au despărțit zâmbind, ca prietenii, și niciun șofer nu a fost amendat. Data viitoare vor parca la fel.

Varianta corectă este a doua.

Una dintre mașini aparține familiei Ciobanu. Tatăl, Marius Cioban, ex șef al ITM Constanța, ex PSD-ist, a fost condamnat penal pentru trafic de influență în urmă cu câțiva ani. Fiul este consilier județean PSD. Acesta a fost surprins de constănțeni în mai multe rânduri parcare neregulamentar. Într-un caz era fix pe trecerea de pietoni. Detalii AICI și AICI.

Am mai scris aici că o administrație trebuie să aibă trei atribute fundamentale: dreptate; predictibilitate; dreptul la cuvânt.

„Oamenii acceptă autoritatea atunci când văd că îi tratează pe toți egal, atunci când este posibil să vorbești și să fii ascultat și atunci când există reguli în vigoare care te asigură că mâine nu vei fi tratat în mod radical diferit față de modul în care ești tratat astăzi. Legitimitatea se bazează pe dreptate, pe dreptul la cuvânt și previzibilitate”, scrie Malcom Gladwell. Detalii AICI.

La noi, în Constanța, e ca în Ferma animalelor: toți suntem egali, dar unii sunt mai egali decât alții. Fără o administrație dreaptă și predictibilă, în care să avem dreptul la cuvânt, nu trăim într-o societate adevărată, ci într-un fel de junglă urbană, cum îi place primarului să spună.

Vă recomandăm și:

Sclavii statului român
Constanța, SUFOCATĂ de mașini. De ce NU ar trebui să ne dorim PARCĂRI

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

2 comments

  • “Șmecher”

    Foarte șmecher,am de platit amenda 290 lei pentru 20 min

  • Tovarasu’ M. Cioban nu este 3x-PSD-ist. Asa cum el declara intr-o ” ancheta” Recorder este un membru ” marcant” al PSD. Si il cred pentru ca l-am vazut aproape la toate marsurile stand in fata sediului de la Trocadero filmand “zeflemitor” protestatarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.