În Danemarca salariul mediu este de aproape 40 de euro pe oră, dar nu se găsesc muncitori

În Danemarca salariul minim este de aproape 40 de euro pe oră, dar nu se găsesc muncitori

Danemarca vrea să organizeze o campanie de recrutare de muncitori în ţările vecine în condiţiile în care se luptă cu o lipsă din ce în ce mai mare de mână de lucru calificată care riscă să îi submineze revenirea economică, transmite Bloomberg.

În cadrul unui set de măsuri destinat să rezolve problema deficitului de personal, Guvernul social democrat de la Copenhaga a propus înfiinţarea unor centre de recrutare ad-hoc în Germania. Autorităţile daneze urmează exemplul Suediei vecine, care susţine că eforturile sale similare au avut succes în ţări precum Grecia şi Spania.

„Acest model este flexibil şi ne oferă oportunitatea de a ne concentra eforturile pe recrutarea de mână de lucru europeană în industriile care au probleme”, a declarat ministrul danez al Muncii, Peter Hummelgaard Thomsen.

Potrivit unui studiu al băncii Nordea, relansarea economiei daneze a plasat-o înaintea altor state dezvoltate în ceea ce priveşte rezilienţa la pandemie. Însă cu o rată a şomajului de 2,5% şi care se apropie de minimumul istoric, pe măsură ce din ce în ce mai multe companii semnalează un deficit de personal, economiştii şi decidenţii au avertizat încă din vară că există riscul supraîncălzirii.

La o valoare de 39,4 euro în 2020, salariul mediu orar din Danemarca este cel mai mare din Europa. Comparativ, media în UE este de 21,5 euro pe oră, potrivit datelor Eurostat.

Dacă propunerea Executivului va obţine sprijinul majorităţii, companiile şi consilierii de carieră din Danemarca vor vizita universităţile din Germania pentru a promova locurile de muncă din Danemarca şi a derula interviuri cu candidaţii.

În prima fază, eforturile se vor concentra pe recrutarea de asistente medicale, o categorie de angajaţi din sectorul public în cazul cărora efectivele s-au redus în ultimii ani, a precizat ministrul danez al Muncii, Peter Hummelgaard Thomsen. Acesta a mai spus că planul autorităţilor vizează şi posibilitatea de a face recrutări de personal în sudul Suediei, care se învecinează cu Copenhaga, pentru joburi în sectorul serviciilor, în special pentru restaurante şi industria alimentară.

Recomandare: Companiile franceze au creat peste 125.000 de locuri de muncă în România. Ce urmează


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coronavirusul omoară și adulți sănătoși. Decesul 2370: bărbat, 42 de ani, fără comorbidități

lun feb. 14 , 2022
Direcția de Sănătate Publică a anunțat, luni, 15 noi decese din cauza coronavirusului. Printre ele, se remarcă un bărbat de 42 de ani, care nu suferea de nicio altă boală. A murit la Spitalul Județean Constanța. Un alt bărbat, de numai 37 de ani, care avea diabet și astm, a […]
coronavirus (3)

V-ar putea interesa și: