În Eforie Nord se lucrează la foc continuu VIDEO

În Eforie Nord se lucrează la foc continuu în această perioadă, la mai multe proiecte cu fonduri europene care vor face stațiunea mai atractivă pentru turiști.

O echipă a Constanța 100% a vizitat localitate pe 28 octombrie, după-amiază, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. Am fost surprinși în mod plăcut să vedem că se lucra atât la reabilitarea spațiilor verzi, cât și la infrastructura rutieră.

Primăria Eforie derulează proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de utilitate publică pentru valorificarea atracţiilor turistice în oraşul Eforie”, cu o valoare de 21,96 de milioane de lei, din care 85% provin din fonduri europene, 13% de la bugetul de stat şi 2% din bugetul primăriei. Investiţia vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilităţile din corpul drumului, iluminat public şi dotări în zonă bulevardului Tudor Vladimirescu şi stradă Mării – Eforie Nord în scopul accesibilizării principalelor obiective turistice naturale.

Primăria a accesat și un proiect de reconversie a terenurilor degradate în folosul cetățenilor din Eforie. Este vorba despre 5 zone de gradate care erau lăsate în paragină și care sunt transformate în parcuri de recreere. Două dintre ele sunt amplasate în Eforie Nord, pe strada Republicii – este cel mai mare parc, are circa 1,8 hectare – și pe Strada Traian în zona ANL-urilor.

Eforie Nord a fost una dintre cele mai căutate stațiuni turistice și în acest an.

Primăria Eforie are în momentul de față în derulare patru proiecte cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 18,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 2.000 de euro pe cap de locuitor.


Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.