În Grecia au ajuns circa 70.000 de migranți

Mii de migranți au ajuns pe insula Lesbos din Grecia (foto: greekreporter.com)

Numărul migranților din Grecia a ajuns la circa 70.000. Asta înseamnă de circa două ori populația Medgidiei, de exemplu.

În acest context, guvernul elen pregăteşte o nouă lege privind dreptul de azil, pentru a gestiona mai bine situaţia zecilor de mii de migranţi aflaţi deja pe teritoriul ţării şi a celor care continuă să sosească cu sutele, a anunţat duminică ministrul de stat George Gerapetritis, transmite AFP.

„Consiliul de miniştri de luni va discuta un proiect de lege propus de Ministerul Protecţiei Cetăţeanului, care va moderniza, în acord cu criteriile europene, procedura referitoare la dreptul de azil”, a declarat Gerapetritis la postul Skai TV.

Ministrul a insistat pe necesitatea ca migranţii să fie primiţi în centre cu condiţii de trai decente, taberele actuale fiind în mare măsură excedate.

Spre exemplu, tabăra Moria, de pe insula Lesbos, găzduieşte în prezent 13.000 de oameni, deşi fusese prevăzută pentru numai 3.000.

În Grecia se află 70.000 de migranţi, mai ales refugiaţi sirieni, care s-au aventurat într-o traversare periculoasă a Mediteranei dinspre coastele Turciei.

În urma unui acord cu Uniunea Europeană în 2016, Ankara a luat măsuri pentru a limita aceste plecări spre Grecia, însă în ultimele a fost observată o recrudescenţă a lor.

Duminică dimineaţă, două ambarcaţiuni au sosit la Skala, pe insula Lesbos, având la bord 84 de migranţi, printre care mulţi copii, a constatat AFP la faţa locului.

Potrivit autorităţilor, în 24 de ore, de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa, aproape 400 de migranţi au sosit în Grecia.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.