În Israel trăiesc peste 16.000 de supraviețuitori ai Holocaustului care provin din România

Astăzi este Ziua de Comemorare a Holocaustului în Israel, #YomHaShoah.

„Cinstim memoria celor 6.000.000 de bărbați, femei și copii evrei uciși de către naziști în timpul Holocaustului și, totodată, reiterăm datoria fiecăruia dintre noi de a le asculta și de a le duce mai departe povestea de viață a puținilor supraviețuitori care mai sunt astăzi în viață.”, a anunțat Ambasada Israelului în România.”, a anunțat Ambasada Israelului în România pe pagina sa de Facebook.

În Israel trăiesc 147.199 de supraviețuitori ai Holocaustului, dintre care 11% provin din România (adică circa 16.190), potrivit cifrelor publicate duminică de Autoritatea israeliană pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului.

La Haifa se află cel mai mare număr de supraviețuitori ai Holocaustului din Israel, urmat de Ierusalim și apoi de Tel Aviv.

Aflați mai multe despre proveniența și vârsta acestora 👉https://rb.gy/lrugt

Sursa: Facebook/Ambasada Israelului în România


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 1.200 de polițiști au fost pe străzi de Paște

mar apr. 18 , 2023
De sărbătoarea Paștelui Ortodox, peste 300 de poliţişti au fost prezenți zilnic, în stradă, pentru a  asigura ordinea şi liniştea publică. Dispozitivele de ordine și siguranță publică au acționat mai ales în zona lăcașurilor de cult, dar și pe principalele artere rutiere,  pentru a preveni orice fapte antisociale și a […]

V-ar putea interesa și: