În Kazahstan, armata omoară demonstranți. Corina Martin sare în sprijinul președintelui

Mor oameni pe stradă în Kazahstan, una din cele mai puțin democratice țări de pe Pământ. Președintele Tokaev a anunțat, vineri, că armata poate trage fără avertisment în demonstranți. În imaginile care circulă pe rețelele sociale pot fi văzute și auzite adevărate scene de război. Potrivit autorităților kazahe, 26 de „criminali înarmaţi au fost lichidaţi”. Nu se cunoaște numărul exact al morților din rândul protestatarilor. Rusia a trimis trupe în Kazahstan și continuă să o facă.

Așadar, o țară își omoară propriii oameni, care ieșiseră în stradă nemulțumiți de creșterea prețurilor.

Corina Martin, om de afaceri falimentar, politician fără succes, este, de puțin timp, consul onorific al Republicii Kazahstan în Constanța. Din această funcție, și-a permis să trimită un comunicat de presă în care vorbește despre „calm, securitate, restabilirea siguranței”, dar „uită” să menționeze că oamenii sunt uciși în plină stradă.

„In calitatea mea de Consul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanta, reafirm cu acest prilej suportul si increderea mea pentru institutiile constitutionale si pentru Presedintele Republicii Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, care a asigurat cu fermitate si tarie dialogul si masurile necesare pentru a readuce si restabili siguranta, securitatea, calmul si consensul de care tara are acum nevoie, pentru a fi asigurate drepturile cetatenilor si pentru o rezolvare pasnica si stabila a acestei crize. Consider ca prin dialog, incredere si responsabilitate se poate ajunge la concluzii sustenabile si puternice pentru evolutia si dezvoltarea poporului kazah. Noi, romanii, suntem alaturi de poporul kazah cu tot sprijinul si sustinerea pentru un viitor cu pace si linistit si pentru stabilizarea situatiei din tara, care sa garanteze respectarea drepturilor si libertatilor poporului kazah si continuarea parcursului de dezvoltare economica, sociala si politica in care Republica Kazakhstan s-a angajat tot mai ferm, in ultimii 30 de ani de la proclamarea independentei”.

Kazahstan se situează pe locul 143 din 167 în indicele democrației mondiale. Raportul îl puteți citi AICI. A făcut parte din URSS. Între 1991 și 2019 de unul dintre ultimii lideri totalitari de pe Terra, Nursultan Nazarbayev. N-a mai candidat în 2019. Alegerile au fost câștigate însă de cel privit a fi discipolul său, Kassym-Jomart Tokayev. Una din primele sale decizii, în 23 martie 2019, deci la 9 zile de la devastatorul raport al Parlamentului European, a fost să schimbe numele capitalei țării, din Astana în Nur-Sultan, în onoarea fostului președinte Nursultan Nazarbaev. Acesta rămâne şeful Consiliului de Securitate al ţării din Asia Centrală, liderul partidului Nur Otan şi membru al Consiliului Constituţional.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “În Kazahstan, armata omoară demonstranți. Corina Martin sare în sprijinul președintelui

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

E din ce în ce mai cald în România. Ce spun specialiștii

vin ian. 7 , 2022
Specialiștii din Administratia Nationala de Meteorologie RA au analizat evoluția climatică a anului 2021. Vă prezentăm, mai jos, concluziile acestora: Anul 2021 înregistrează o temperatură medie anuală de 10.90°C, abaterea termică fiind de 0.69°C față de media perioadei 1981-2020, ceea ce confirmă tendința evidentă de creștere a temperaturii aerului din […]
soare

V-ar putea interesa și: