În liceele militare se face carte. Cine este șeful de promoție de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

Elevul plutonier major Claudiu Cojocarașu, șed de promoție în cadrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

În urma centralizării rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat, în patru din cele cinci colegii naționale militare, respectiv Alba-Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, a fost înregistrată o rată de promovare de 100%, iar la colegiul din Constanța de 97,24%.

Pe fiecare colegiu național militar, situația finală a rezultatelor la examenul de bacalaureat se prezintă astfel:

·              La Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au fost 109 absolvenți, iar rata de promovare a fost de 97,24 %. Absolvenții au obținut două note de 10, la Limba Română și Biologie, cea mai mare medie obținută a fost 9.60, iar media pe colegiu, 8.06.

·              Toți cei 116 absolvenți ai promoției 2023 ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia – dintre care unul în sesiunea din luna mai, au promovat examenul de bacalaureat, 70 dintre aceștia obținând medii mai mari sau egale cu 9,00. Media generală a colegiului este de 9.01, iar cea mai mare medie a fost de 9.80, obținută de doi absolvenți. Elevul care a susținut examenul de bacalaureat în sesiunea din luna mai a fost admis la Academia Forțelor Navale din Annapolis, SUA.

·              La Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, toți cei 118 absolvenți au promovat examenul de bacalaureat. De asemenea, absolvenții au obținut 25 de note de 10, doi dintre ei obținând nota 10 la două probe. Media generală a colegiului este 8.91, iar cea mai mare medie la examen a fost 9.93.

·              La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost 119 absolvenți, dintre care doi în sesiunea specială din luna mai, iar media generală a promoției a fost de 8.69. 16 elevi au obținut note de 10 la diverse discipline ale examenului. Cea mai mare medie generală a fost 9.96. Cei doi absolvenți admiși în sesiunea specială vor urma cursurile Academiei Forțelor Terestre „West Point” și Academiei Forțelor Aeriene din Colorado Springs, SUA.

·              Și la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova rata de promovare a fost de 100%, cei 120 absolvenți reușind media generală a colegiului de 8.60. Nota 10 a fost obținută de cinci dintre elevi la diverse discipline, iar cea mai mare medie a fost 9.66.

El este șeful de promoție din Constanța

Elevul plutonier major Claudiu Cojocarașu, dobrogean la origine, iubitor al locurilor natale și al mării, a obținut titlul de Șef de promoție, al promoției „General Constantin Christescu-100”, în cadrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, cu media 9,69, în urma susținerii examenului național de Bacalaureat. Urmează susținerea testului de verificare a cunoștințelor pentru a accede în Academiile militare. Cel mai probabil va alege o cariera în Forțele Navale Române.

Mesajul ministrului

„Felicit din toată inima absolvenții Promoției 2023 „General Constantin Christescu – 100” , precum și pe toți cei care i-au sprijinit pe parcursul celor patru ani – profesori, comandanți, instructori, personal administrativ și, nu în ultimul rând, familiile lor. Rezultatele remarcabile obținute de liceenii militari la examenul maturității dovedesc, încă o dată, calitatea excepțională a procesului didactic din instituțiile de învățământ ale MApN. Avem nevoie de oameni foarte bine pregătiți pentru Armata României, iar aceste rezultate arată că putem avea speranțe justificate pentru viitor,” a declarat Angel Tîlvăr, ministrul apărării naționale.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Țara unde se dau amenzi de până la 36.000 celor care dau muzica prea tare pe plajă

vin iul. 7 , 2023
Una dintre principalele deosebiri dintre România și Europa Occidentală este modul cum ne raportăm la liniște. La noi, distracția este de multe ori sinonimă cu muzica dată la volum maxim, vorbitul tare. La alții, cine îi deranjează auditiv pe cei de lângă riscă pedepse extrem de usturătoare. Un bun exemplu […]

V-ar putea interesa și: