„În lipsă de idei, AUR copiază politicile radicale din Rusia şi Ungaria. Duşmanii democraţiei au fost totdeauna solidari”

Asociaţia ACCEPT solicită partidelor politice parlamentare să se distanţeze de proiectele legislative iliberale vehiculate de AUR, partid cu o agendă extremistă care instigă la ură şi discriminare împotriva persoanelor LGBTI.

”AUR a anunţat ieri că va importa legislaţia maghiară anti-LGBTI, care interzice educaţia despre gen, orientare sexuală şi identitate de gen, invocând o falsă protecţie a copiilor. Anunţul partidului AUR vine la mai puţin de un an după ce Curtea Constituţională a României a decis că legea prin care se interzice referirea la identitatea de gen în şcoli este neconstituţională pentru că beneficiarii sistemului de educaţie, copiii şi tinerii din România, au dreptul la informare corectă despre realitate. Din experienţa recentă a Ungariei vedem că noua legislaţie anti-LGBTI nu afectează doar grupul minoritar vizat, ci are deja consecinţe negative semnificative asupra tuturor cetăţenilor maghiari, plasând Ungaria în infringement şi în afara finanţării europene destinate redresării economice post COVID-19. Menţinerea pe termen lung a acestei cenzuri va limita accesul copiilor la educaţie adecvată şi va creşte dezinformarea cu privire la orientare sexuală şi identitate de gen, conducând la discriminare şi abuzuri împotriva persoanelor LGBTI”, a transmis, miercuri, Asociaţia ACCEPT, într-un comunicat de presă.

”Acest tip de politici bazate pe cenzură sunt caracteristice regimurilor totalitare şi o ameninţare reală pentru libertăţile tuturor românilor”, a mai transmis organizaţia.

”Să elimini cu bună ştiinţă din educaţia copiilor informaţii despre orice grup minoritar din România este un gest iresponsabil şi care încalcă dreptul copiilor la educaţie, cenzurează actul didactic şi înrăutăţeşte condiţiile deja precare din sistemul educaţional românesc. Astăzi AUR vizează persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender şi intersex, mâine va viza minorităţile etnice sau alte grupuri minoritare. În lipsă de idei, AUR copiază politicile radicale din Rusia şi Ungaria. Nu e nimic nou în încercarea AUR de a-i copia pe Putin şi Viktor Orban. Duşmanii democraţiei au fost totdeauna solidari. Bucureştiul nu este însă nici Moscova, nici Budapesta. Am dovedit-o la Referendumul constituţional din 2018, vom dovedi încă o dată că aparţinem familiei valorilor europene,” a declarat Teodora Roseti, director executiv ACCEPT.

Organizaţia susţine că AUR prezintă noua sa iniţiativă ca fiind pentru protecţia copiilor, însă, în realitate, ”acesta limitează capacitatea copiilor să se protejeze”.

”Elevii sunt beneficiarii de drept ai sistemului de educaţie, iar parcursul lor în viaţă depinde de accesul timpuriu la informaţii corecte şi relevante, inclusiv despre sănătate, diversitate şi drepturile omului. Educaţia înseamnă şi informare despre sănătate sexuală şi reproductivă, protecţia împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală, diminuarea numărului de sarcini nedorite la adolescente, dar şi acces la informaţii ştiinţifice şi corecte despre orientare sexuală şi identitate de gen. Educaţia sexuală este mai ales importantă pentru că permite minorilor să ia decizii informate şi să se protejeze de abuzuri”, se mai arată în comunicat.

Potrivit documentului citat, pericolul la care sunt expuşi elevii din România este real: nu există informaţii cu privire la sănătatea lor şi mai puţin de 6% dintre aceştia participă la opţionalul Educaţie pentru Sănătate.

”În consecinţă, România înregistrează anual un număr record de sarcini nedorite la adolescente, anual sute de mame minore sunt nevoite să abandoneze şcoala şi să trăiască în sărăcie extremă. Educaţie pentru sănătate, principala materie şcolară care ar trebui să prezinte elevilor informaţii despre igienă personală, sănătate sexuală, inclusiv informaţii ştiinţifice despre orientare sexuală şi identitate de gen, este încă materie opţională în România. Deşi în realitate, peste 75% din adulţii din România sunt de acord cu educaţia sexuală în şcoală, conform Eurobarometrului de Gen realizat de Centrul FILIA, majoritatea decidenţilor politici se opune predării acestei materii în şcoală”, mai arată ACCEPT.

Alianţa pentru Unirea Românilor va iniţia demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex, în urma consultării efectuate în rândul membrilor şi simpatizanţilor săi.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “„În lipsă de idei, AUR copiază politicile radicale din Rusia şi Ungaria. Duşmanii democraţiei au fost totdeauna solidari”

  1. se pare ca lumea a inteles ca astia sug de la moscova Doar doua dovezi : dupa demonstratii se duceau glont la ambasada rusa sa aplaude sau alta cind sosoaca s-a dus tot la ambasada rusa sa ceara scuze rusiei ca a demonstrantii care omagiau macelul moldovenilor din 1941 de la fintina alba au jignit rusia E de ajuns ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au găsit aproape 1 kg de cannabis acasă la traficanți

mie iul. 28 , 2021
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au efectuat ieri trei percheziții domiciliare, pentru documentarea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Urmare a activităților de cercetare […]

V-ar putea interesa și: