In Memoriam Vasile Cojocaru, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Vasile Cojocaru. Fotografie din spectacolul „Omul în piele de șarpe” (Orfeu în infern) de Tennessee Williams, regia Gheorghe Jora (sursa: Teatrul de Stat Constanța)

Actor, poet, profesor de actorie, Vasile Cojocaru, Ică, pentru prieteni, a marcat în multe și frumoase feluri viața culturală a orașului în care s-a născut și viețile constănțenilor care l-au întâlnit.

Avea doar 60 de ani, abia împliniți, atunci când a plecat dincolo, într-o zi geroasă de ianuarie a anului 2010. În 20 ianuarie se împlinesc 10 ani de când cei care l-au iubit îi duc dorul și se vor întâlni pe scena și în sala Teatrului de Stat Constanța pentru a spune acest lucru, fiecare în felul său. Colegii, foștii studenți, prietenii, familia, spectatorii sunt invitați să participe la un eveniment artistic IN MEMORIAM VASILE COJOCARU.
Intrarea este liberă. Evenimentul va avea loc între orele 19:00 și 20:30.

Vasile Cojocaru a debutat la Constanța, în 31 octombrie 1974, odată cu regizorul Silviu Purcărete. A fost un actor splendid, cu un talent copleșitor, cu o voce excepțională, gravă și pătrunzătoare.
A realizat circa 50 de roluri pe scena teatrului, a scris scenarii de teatru antic, cuplete de musical, a jucat în filme, a publicat mai multe volume de poezie, consacrându-se ca o mare personalitate culturală a orașului pe care l-a iubit.

A lăsat în urmă amintiri frumoase și regrete sfâșietoare.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani de la stat pentru partidele care nu au participat la alegeri. Amendamentul lui Mircea Dobre, introdus în Legea Bugetului

joi ian. 9 , 2020
Deputatul constănțean Mircea Dobre, Pro România, a propus un amendat la Legea Bugetului care vizează subvenția pe care o primesc, de la stat, partidele. Până acum, această subvenție era dată în funcție de rezultatul la alegeri. De acum, va fi dată în funcție de numărul de parlamentari. „Asta înseamnă că […]
mircea dobre pro romania

V-ar putea interesa și: