În Năvodari, „M” vine de „Dezastru” VIDEO

Modul în care se construiește în Năvodari și felul cum arată orașul sunt un exemplu de „așa nu” care ar putea să intre în orice manual de urbanism.

Am aruncat ieri o privire pe străzile M5 și M8 din zona Mamaia Sat, unde este și celebra unitate militară din care s-a furat o mitralieră. Am descoperit că în Năvodari „M” nu vine de la „Mamaia”, ci de la „Dezastru”.

Strada M5 este ciuruită de șanțuri. Se lucrează acolo la rețeaua de canalizare și apă. Primăria a dat autorizații de construire pentru case și blocuri, fără să existe infrastructura necesară. Evident, e bine că se construiește, măcar în ceasul al doisprezecelea.

Pe M8, asfaltul nu a ajuns, la fel cum nu au ajuns nici trotuarele. Oamenii și mașinile împart aceeași stradă. De fapt, „stradă” e prea mult spus.

navodari strada M8 judetul constanta
Strada M8, Năvodari. Vi se pare că arată a stațiune turistică?

Acestea sunt însă cele mai mici probleme, care, cu o administrația pricepută și dedicată, s-ar putea rezolva, la un moment dat. Altele afectează însă pentru totdeauna zona. Pe strada M8, de exemplu, se ridică niște blocuri de 6 etaje, fix lângă casele unor oameni care s-au mutat acolo ca să scape, probabil, de aglomerația de la blocuri.

Pe stradă, de pildă, se construiește un bloc aflat la circa un metru de vecini. Balcoanele dau fix în curtea acestuia. Peste drum se construiește un imobil similar. Autorizația inițială a fost, din știința noastră, de P+4, ceea ce înseamnă că nu se poate construi decât un P+5, dacă se cere acea supraetajare de maximum 20% din suprafața construită desfășurată a clădirilor. Se pare că vor fi 6 etaje la final. Sperăm să ne înșelăm.

Balcoanele dau direct în curtea vecinului

Din păcate, ceea ce trebuia să fie o stațiune turistică a devenit un kitsch urbanistic. Dacă cei care se mută acum în aceste blocuri apărute ca ciupercile după ploaie știu la ce să se aștepte, știu că se vor uita la vecin în curte, cei care au cumpărat de bună credință și se văd acum înconjurați de blocuri nu prea mai au soluții.

Cei care locuiesc în blocul din stânga au de acum o priveliște „beton”. La propriu

Primăria Năvodari este condusă de primarul Florin Chelaru, PSD, omul cu care nu se poate vorbi pe aceste teme (a fugit el și de Pro TV) și de viceprimarul Costel Aurelian Dumitrașcu, PMP.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În Ucraina, morții nu mai au loc în cimitire

joi mart. 24 , 2022
Primarul din Cernihiv, oraș din nordul Ucrainei, a declarat că în cimitir nu mai au loc toţi morţii şi acuză un „carnagiu complet”, transmite CNN. Clădiri grav avariate mărginesc străzile împrăştiate cu moloz, în timp ce incendiile încă aprinse umplu aerul cu fum greu, aşa cum se vede într-un nou […]

V-ar putea interesa și: