În Ovidiu se va construi un campus școlar

Construirea unui campus modern și spațios este noul deziderat al Societății „Lumina. Construcția va raspunde nevoilor educaționale și tehnologice actuale, în conformitate cu standardele UE. Campusul este alcătuit din 7 corpuri separate cu o suprafață închisă de 10.000 mp2 pe un teren de 12.500 mp2 în orașul Ovidiu (pe Drumul Național 2A, lângă Spitalul OCH).

Construirea unui campus modern și spațios este noul deziderat al Societății „Lumina”. Construcția va raspunde nevoilor educaționale și tehnologice actuale, în conformitate cu standardele UE. Campusul este alcătuit din 7 corpuri separate cu o suprafață închisă de 10.000 mp pe un teren de 12.500 mp în orașul Ovidiu (pe Drumul Național 2A, lângă Spitalul OCH).

Acest campus va avea capacitate de 920 elevi și va fi un reper de educație și formare pentru următoarele generații. Vor exista toate nivelurile de învățământ, de la grădiniță până la liceu, săli de clasă inteligente, cursuri de limbă modernă, laboratoare care să facă față tuturor exigențelor științifice, cursuri de pregătire pentru olimpiade, săli de conferințe, spații generoase pentru relaxare. Va exista și o cantină cu o suprafață de aproximativ 200 mp ,unde se va putea servi masa cu meniuri diversificate și cu respectarea nevoilor calorice.

Grădinița iși va desfășura activitatea într-un corp separat, dotat adecvat : săli de cursuri, dormitoare, sală de mese, locuri de joacă interioare și exterioare.

Pe lângă laboratoare de artă, precum pictură și muzică, vor exista o sală de sport interioară de 700 m2, două săli de sport de 148 mp, teren de baschet, gazon artificial și zone separate pentru fiecare grupă de vârstă.

Sănătatea elevilor va fi asigurată de un cabinet medical și unul psihologic.

Școala va fi dotată cu o bibliotecă de aproximativ 100 mp, pe care elevii o pot folosi chiar și în timpul liber sau pauze.

Parcarea are o capacitate de 75 de vehicule, creată pentru părinții care vor vizita școala. Părinții care doresc să folosească transportul public vor beneficia de serviciul de transport pentru elevi.

Construcția campusului începe în această perioadă, iar finalizarea este estimată pentru toamna anului 2023.

Cine construiește

Lumina instituții de Învățământ este un complex educațional format din: trei licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatica București, Colentina și Constanta – cu învățământ liceal și gimnazial), o școală internațională (The International School of Bucharest – cu învățământ preșcolar, primar, gimnazial si liceal), șapte scoli internaționale Spectrum in orașele: București in Pallady și Colentina, Constanta, lași, Cluj, Ploiești și Oradea – cu învățământ preșcolar și primar.

Prima școală aparținând Instituțiilor de Învățământ Lumina a fost înființată in anul 1994, la Constanta, având doar clase liceale. „In cei peste 25 ani de activitate in Romania, am reușit sa realizam un brand important in educația românească. In prezent, performantele școlare obținute de școlile noastre sunt recunoscute pe plan național și internațional, iar calitatea procesului instructiv-educativ este certificata de procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat si de absolvenții admiși la universități de prestigiu din tara si din străinătate.”, spun reprezentanții școlii.

COMPLETARE

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avarie RAJA la Stația de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța

Fri May 6 , 2022
Echipele RAJA sistează furnizarea apei potabile, astăzi – 06 mai 2022, în vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas. Astfel, în intervalul orar 12.40 – 17.00 sunt afectați […]
raja