În Ovidiu se va construi un parc fotovoltaic pe aproape 100 de hectare

Fotografie cu rol ilustrativ

O firmă cu sediul în București, OVIDIU PV REGENERABILE  SRL, a cerut aviz de mediu pentru construirea unui parc fotovoltaic în Ovidiu.

Agenția de Mediu Constanța a decis, pe 15 septembrie 2022, că investiția se poate realiza fără aviz de mediu, dar s-a solicitat completarea documentației cu punctul de vedere al Administrației Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Parcul va fi amplasat pe o suprafață de 99,79 de hectare, în extravilanul localității.

Terenul este compus din doua parcele. Parcela CF 111963 este scoasa din circuitul agricol, cu categoria de folosinta intravilan neproductiv. Parcela CF 109809 nu este scos din circuitul agricol, avand categoria de folosinta extravilan neporductiv.

Pe amplasament nu se afla constructii.

Centrala fotovoltaica va fi compusa dintr-un număr de 109.296 panouri fotovoltaice monocristaline din siliciu cu o putere de 540 W. Energia în curent continuu produsa de panouri va fi preluata și transformată in curent alternativ de 276 de invertoare cu o putere de 175 kW. Invertoarele vor fi repartizate în 11 posturi de transformare de 20/0.8 kV care conțin câte un transformator de putere de 5 MVA. Cele 11 posturi de transformare formează o rețea de medie tensiune de 20kV racordata într-un punct de conexiune din interiorul parcului.

Recomandare: Primăria Constanța vrea să cumpere trandafiri, arbuști și gard viu de 98 milioane lei

Panourile fotovoltaice vor fi montate pe o structură metalică tip Tracker, care va urmari soarele de la este la vest. Structura metalica este modulara realizata din otel zincat. Profilele au o rezistenta ridicata la factorii externi de coroziune.

Structura metalica de sustinere a panourilor va fi montata pe pilonii realizati tot din otel zincat. Piloni vor fi fixati prin batere sau insurubare în pământ până la o cota de maxim 2 m.

Centrala Electrica Fotovoltaica CEF Ovidiu va fi formata din:

  • 109.296 panouri fotovoltaice cu o putere de 540 W, putere totala in curent continuu 60,11 MWp;
  • 276 de invertoare cu o putere de 175 kW, putere totala in curent alternativ 48,30 MVA;
  • 11 de statii de transformare PCT echipate cu câte un transformator de 5MVA;
  • Rețele electrice interne subterane ale parcului de josă tensiune și de medie tensiune;
  • Statie transformare ridicatoare de tensiune 20/110 kV;
  • Racord subteran LES 110 kV de aproximativ 300 m pana la LEA 110 kV existentă;
  • Drumuri pietruite in incinta, unde este cazul.
  • Împrejmuire.

OVIDIU PV REGENERABILE  SRL este deținută de ENPOWER ENERGY SRL (51%), deținută de Laurențiu Udrescu, și de ELECTROCONST GENERAL PROJECT S.R.L. (49%), deținută de Elvira Stăncioiu. Administrator este Laurențiu Udrescu.

Vă recomandăm și:
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Șapte bărbați au fost prinși la volan sub influența drogurilor sau fără permis

lun sept. 19 , 2022
Șapte bărbați au fost prinși la volan sub influența drogurilor sau fără permis de polițiștii constănțeni în ultimele zile. Majoritatea sunt tineri. La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 3.40, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un […]

V-ar putea interesa și: