În plin val 4, în județul Constanța s-au făcut numai 472 de teste în ultimele 24 de ore

covid-19

Deși ne aflăm în plin val 4 al pandemiei, iar testarea este extrem de importantă pentru a o încetini, județul Constanța nu excelează deloc la acest capitol.

În ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 320 de teste antigen rapide și 152 de teste RT-PCR, atât în unitățile medicale publice, cât și în cele private, potrivit DSP.

Veți spune, pe bună dreptate, că a fost duminică și că s-au făcut mai puține teste. Haideți să facem o comparație cu județul Cluj. Aici, potrivit prefecturii, în ultimele 24 de ore au fost realizate 1699 de teste, adică de peste 5 ori mai multe decât în județul nostru.

Se testează puțin pentru că de multe ori nu se testează nici măcar contacții direcți. Dacă, de exemplu, într-o clasă un elev este depistat pozitiv, colegii săi nu vor fi testați ce vor fi trimiși obligatoriu în carantină cel puțin șapte zile.

Situația în Constanța

În acest moment, sunt 394 de persoane internate. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.924 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 2.062 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei, până în prezent, 572 de cadre didactice, 1.573 de elevi, 288 de studenți și 171 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.945 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (427), asistenți medicali (888) și personal auxiliar (630).

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 47 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 11.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 78 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 26 septembrie a.c., 300 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.496 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 47.344 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.351 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.   


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.