În plină campanie electorală, IPS Teodosie l-a lăudat pe primarul PSD Cristian Cîrjaliu, cercetat penal pentru abuz în serviciu

În plină campanie electorală, IPS Teodosie l-a lăudat pe primarul PSD Cristian Cîrjaliu, cercetat penal pentru abuz în serviciu

În plină campanie electorală, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, l-a lăudat în public, în biserică, pe primarul PSD Cristian Cîrjaliu, cercetat penal pentru abuz în serviciu.

Pe 22 septembrie, arhiepiscopul a participat la slujba de sfințire a Bisericii Sfântul Cuvios Efrem cel Nou din Agigea și la slujba de sfințire a apei și Taina Sfântului Maslu, la biserica Înălţarea Domnului din Lazu.

Înainte de slujba propriu-zisă, arhiepiscopul Tomisului a avut un discurs legat de actualul primar. Clipul a fost postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei.

În comuna aceasta, Agigea, o comună vie, care are slujitori buni, care are un gospodar destoinic, care a determinat să se facă aceste biserici frumoase, să fie slujbă, să fie gospodarul comunei, unul dintre credincioşii care iubeşte biserica, dar iubeşte şi rugăciunea. Nu o iubește din exterior, ci o iubește din interior (…) Primar vrednic de toată cinstea, care îşi extinde grija sa nu numai asupra primăriei, a şcolilor, dar socoteşte că biserica este lumina comunei. De aceea, această lumină să vă ţină mereu proaspăt în putere, inspirat în tot ce aveţi de făcut, să vă ajute Dumnezeu să fiţi pe mai departe gospodarul acestei comune“, a spus IPS Teodosie.

Primarul din Agigea promite la fiecare ciclu electoral că va construi o școală, dar nu a făcut-o.

Sfântul Sinod, „arhiereului, preotului, diaconului şi monahului îi este interzis să facă politică partinică, să fie membru al unui partid politic, să participe la campanii electorale, să candideze şi să devină membru al Parlamentului sau consiliilor locale, primar, viceprimar sau să ocupe funcţii în administraţia publică centrală şi locală”, se arată în decizia BOR.

L-a comparat pe Mazăre cu Sfântul Vasile cel Mare

IPS Teodosie nu este la prima șarjă de laude adresate unui primar. Pe Radu Mazăre l-a asemuit chiar cu Sfântul Vasile cel Mare.

„Am întâlnit alţi primari la Bucureşti, îmbrăcaţi în costum, care m-au alimentat cu vorbe. El m-a alimentat cu dragoste. Ceea ce a făcut domnul primar aici, n-am sperat. Tot timpul gândeam la cel mai pilduitor părinte din istoria Bisericii: Sfântul Vasile cel Mare, care în puţinii ani cât a păstorit, a făcut ca niciun om din eparhia lui să nu fie neajutorat.”

Mazăre a afirmat la rândul său că îl iubește.

„Este mai mult decât un prieten pentru mine. Pot să spun chiar că-l iubesc”, spunea Mazăre despre Teodosie.

În primăvara acestui an, la o slujbă de maslu la biserica „Buna Vestire” din centrul orașului Năvodari, IPS Teodosie l-a numit pe fostul primar din Năvodari „stimate domnule primar onorific Nicolae Matei”.

Și Radu Mazăre, și Nicolae Matei au fost condamnați pentru fapte de corupție și au făcut sau fac închisoare. Cristian Maricel Cîrjaliu a fost trimis recent în judecată pentru infracțiuni de corupție. 

Sursa video, foto: Arhiepiscopia Tomisului
One thought on “În plină campanie electorală, IPS Teodosie l-a lăudat pe primarul PSD Cristian Cîrjaliu, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Detalii despre al 60-lea deces din cauza coronavirusului din Constanța

Sat Sep 26 , 2020
În ultimele 24 de ore, în județul Constanța s-a înregistrat un nou deces din cauza coronavirusului. Este al 60-lea de la izbucnirea epidemiei. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, victima este un bărbat de 71 de ani, care sufere și de boală renală cronică, hipernatremie severă, diabet zaharat tip II dezechilibrat. […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: