În Portul Constanța, directorii au salarii mai mari decât președintele României

Florin Chirilă, Daniela Șerban, Florin Goidea, Mitică Pepi

Există, în România, angajați ai statului care câștigă mai bine decât președintele țării. Nu vorbim de cazuri izolate. Se întâmplă acest lucru în foarte multe instituții.

Am scris, în trecut, despre faptul că directorii generali din companii care sunt subordonate Ministerului Transporturilor câștigă mai bine decât Klaus Iohannis. La fel se întâmplă însă și cu eșalonul al doilea de conducere.

Președintele României a avut, în anul 2022, potrivit declarației sale de avere, un venit de 179.735 de lei în calitate de șef al statului. A mai obținut bani din drepturi de proprietate intelectuală, adică din publicarea unei cărți – 1.275 de lei, precum și din chiriile la cele șase case cumpărate de când făcea meditații – se pare că o activitate mult mai bănoasă decât cea de președinte al României.

Haideți să vedem cât au câștigat, în 2022, membrii din conducerea executivă a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, deținută în proporție de 80% de statul român, prin Ministerul Transporturilor. Am selectat numai membrii care au muncit tot anul trecut acolo.

Daniela Șerban, director financiar, a avut un salariu de 309.095 lei, deci cu 71% mai mare decât al lui Klaus Iohannis.

Florin Goidea, în prezent director general adjunct, a primit 180.881 de lei ca director general și 85.488 de lei ca director general adjunct. În total, 266.369 lei. Cu 48% mai mult decât al președintelui.

George Vișan este director economic din mai 2022. Pentru cât a lucrat în perioada rămasă din an, a primit 138.609 lei.

Florin Chirilă, director tehnic – 225.390 lei. Cu 25% mai mult decât șeful statului.

Lista completă a conducerii executive a APMC

Florin VIZAN, Director General

Mihai TEODORESCU, Director Executiv

Daniela SERBAN, Director Financiar

Florin GOIDEA, Director General Adjunct

Eugen CARUNTU, Director Strategie – Dezvoltare

Tanase Iulian PEPI, Director Juridic

George Gabriel VISAN, Director Comercial

Florin Laurentiu CHIRILA, Director Tehnic

Costel BUCUR, Director Operațiuni Portuare

Emil Sorin BANIAS, Director Sucursale

Membrii cărora nu le-am prezentat în articol sumele câștigate în anul 2022 sunt numiți spre finalul anului.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

7 thoughts on “În Portul Constanța, directorii au salarii mai mari decât președintele României

  1. Si care-i vina lor ? Daca adormitii din Parlament asa au croit legea ,ce vina au beneficiarii ?Interesant este cum este mulsa vaca la noi ,portul Roterdam are doar 3 (trei) directori !!

  2. Apoi, pe unde se trece lemnul taiat ilegal si unde se fac toate ilegalitatile din Romania? eu cred ca ceea ce incaseaza dumnealor e doar o vrajeala destul de piperata. Realitatea castigurilor e necunoscuta si e impresionanta.

  3. cam multi directori la APC, ce cauta Caruntu acolo de la SPIT , daca era bun ramanea la SPIT nu era dat afara pe usa din dos, ce stie el sa fac , este el un om de port, si mai sunt si altii, 3 directori cu capusele lor ajung .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rusia va considera toate navele care navighează la Marea Neagră către porturi din Ucraina drept eventuali transportatori de încărcătură militară

joi iul. 20 , 2023
Ministerul rus al Apărării a anunțat că va considera toate navele care navighează la Marea Neagră către porturi din Ucraina – începând de astăzi, 20 iulie – drept eventuali transportatori de încărcătură militară, relatează CNN. Ministerul Apărării face acest anunţ după ce Ministerul rus de Externe a anunţat că, prin […]

V-ar putea interesa și: