În Republica Chițac, elevii îngheață de frig la ore

Primăria Constanța, condusă de Vergil Chițac, PNL, a eșuat, cel puțin în acest an, să facă un lucru banal: căldură în școli și grădinițe.

De mai multe săptămâni, elevii și părinții se plâng că este un frig cumplit în clase. Mulți s-au îmbolnăvit, unii au ajuns la spital.

Frigul în clase vine ca urmare a nenumăratelor avarii care au loc la rețelele de termoficare. Rețele pe care le schimbă administrația Chițac, respectând viziunea lui Decebal Făgădău, deși în campania electorală același Vergil Chițac ne spunea că soluția nu este înlocuirea conductelor și nici construirea unui nou CET.

„Nu a fost remediata problema cu agentul termic, așa ca programul este ca cel de ieri!”, au transmis azi părinții de la Liceul George Călinescu.

„Haine groase, program scurt. Tot nu avem căldură.”, spun cei de la Școala 7.

În total sunt 11 școli afectate de lipsa căldurii în această săptămână.

Folosirea aerotermelor și a caloriferelor nu este o soluție, pentru că pur și simplu acestea nu fac față.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a decis ca în școlile afectate să fie scurtate orele, urmând să se facă recuperări. Când, nu se știe. La Liceul Călinescu azi ar fi trebuit să se recupereze ziua liberă din 24 ianuarie. N-a fost posibil pentru că e frig.

„Conform art. 11, alin (8) din ROFUIP,în situaţii speciale, cum ar fi epidemii, intemperii, calamităţi, alte situaţii excepţionale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs şi a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, cu informarea inspectoratului şcolar.” Din comunicatele transmise de Societatea Termoficare, corelate cu precizările venite din partea directorilor cu privire la punctele termice care apăreau în comunicate și care deserveau unitățile de învățământ, în primele zile ale acestei săptămâni ar fi fost afectate 11 unități de învățământ. Cu toate acestea, din informările transmise de către managerii școlilor din Municipiul Constanța, unele au avut furnizat agent termic, cu intermitențe, altele au fost afectate, deși punctele termice cărora le aparțin nu erau în lista transmisă de Termoficare. Majoritatea unităților de învățământ afectate au luat prin CA hotărârea de a modifica durata orelor de curs, însă unele au precizat că nu există disconfort termic sau că au utilizat soluții alternative pentru asigurarea căldurii.”, a transmis Sorin Mihai, inspectorul școlar general din cadrul ISJ Constanța.

Recomandare:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “În Republica Chițac, elevii îngheață de frig la ore

  1. Cel putin cei care beneficiaza de comenzi pentru astfel de lucrari inutile (nu au nici o justificare tehnica sau economica) se incalzesc numarandu-si banii umflati fraierilor care tremura. Idiotii inca 6-7 ani vor tremura si problema tot nu se va rezolva .Au parte de ceeace au votat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident rutier cu trei răniți în Portul Constanța

joi feb. 2 , 2023
Un accident rutier între două autoturisme a avut loc joi în incinta Portului Constanța. Pompierii de la ISU Constanța au intervenit la caz. Potrivit acestora, trei persoane au fost rănite. Au ajuns la fața locului un Detașamentul Port al pompierilor cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un […]

V-ar putea interesa și: