În România s-a emis primul număr de înmatriculare verde

În România s-a emis primul număr de înmatriculare verde

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, luni, eliberarea primului număr de înmatriculare verde din România.

Vă reamintim că de astăzi, 27 iunie, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

„Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport. Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”, spun reprezentanții MAI.

Astfel de plăcuțe au fost introduse în Anglia în decembrie 2020. Toți proprietarii de mașini electrice nou înmatriculați și existenți pot beneficia de acest sistem. Ele se disting de plăcuțele de înmatriculare obișnuite printr-o bară verde în partea stângă. Introducerea face parte din strategia guvernului englez către zero emisii. Mașinile pe benzină și diesel vor fi eliminate treptat până în 2030.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Peste 220 de câini strânși de pe străzile Constanței așteaptă să fie adoptați

Mon Jun 27 , 2022
Primăria Constanța a anunțat că, în acest moment, 226 de câini salvaţi de pe stradă, bătrâni sau pui, câini de toate mărimile, culorile, câini loviţi de maşini, bătuţi, abuzaţi sau abandonaţi așteaptă în adăpostul pentru animale abandonate din Constanța, singura casă pe care au cunoscut-o vreodată, să își găsească o […]