În România se vor produce piese pentru avioanele Airbus

Aeronavă Airbus. Sursă foto: Facebook/Airbus

Alro, producător de aluminiu din Slatina a anunţat semnarea unui acord multianual cu Airbus, unul dintre cei mai mari producători de aeronave la nivel mondial, a anunțat Ziarul Financiar.

Conform termenilor contractului, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor, se arată într-un raport publicat la BVB, în care însă nu este menţionată valoarea  acordului.

„Acest nou acord cu Airbus este încă o recunoaştere a capacităţii noastre de a furniza plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospaţială. Într-o piaţă a aluminiului foarte provocatoare şi volatilă, Alro a dovedit constanţă în calitate şi aprovizionare pentru o industrie extrem de exigentă, precum industria aerospaţială. Iar această realizare a fost posibilă datorită investiţiilor noastre constante în tehnologii de ultimă generaţie, procese de producţie şi angajați.”, spune Gheorghe Dobra, CEO al Alro, potrivit sursei citate.

Compania din judeţul Olt a semnat primul contract multianual cu Airbus în 2016, începând un an mai târziu furnizarea de produse laminate plate.

Producţia de plăci pentru industria aerospaţială face parte din strategia Alro de diversificare a producţiei de aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare şi a fost posibilă datorită investiţiilor constante în tehnologii sofisticate, scriu reprezentanţii companiei.

„În ultimii 20 de ani, Alro a investit 885 milioane de dolari în îmbunătăţirea performanţei tehnologice, diversificarea portofoliului de produse şi îmbunătăţirea eficienţei generale”, conform raportului.

Evaluată la circa 1,1 miliarde de lei, Alro este controlată de grupul rus Vimetco, cu 54,2% din capitalul social.

Airbus GmbH / S. A. S. este o companie europeană constructoare de avioane, fondată în anul 1970, printr-o înțelegere între Franța, Germania și Marea. Compania face parte din concernul european EADS. Are sediul central la Toulouse, Franța, și produce circa jumătate din avioanele cu reacție din întreaga lume.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța plantează 5.000 de crizanteme: „Ne încântă în fiecare an cu mirosul lor inconfundabil și cu explozia de culori”

joi oct. 19 , 2023
Primăria Municipiului Constanța a demarat astăzi plantările de toamnă. „Fără îndoială, printre cele mai frumoase flori de toamnă sunt crizantemele, care ne încântă în fiecare an cu mirosul lor inconfundabil și cu explozia de culori ce inundă parcurile, jardinierele sau aliniamentele stradale. De aceea, zilele acestea se plantează în Constanța […]

V-ar putea interesa și: