În România vor apărea mașini cu numere verzi

În viitor vom putea vedea pe șoselele din România mașini cu numere verzi. Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, introducerea numerelor verzi de înmatriculare pentru mijloacele de transport nepoluante, a anunţat luni seară ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Un alt element important, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, este acea hotărâre de guvern prin care, împreună cu Ministerul de Interne, am modificat legislaţia privind înmatricularea mijloacelor de transport, autoturismelor şi introducem numerele verzi pentru mijloacele de transport nepoluante. Este o măsură în sprijinul celor care fac un efort în plus pentru a proteja mediul, în special, în marile oraşe unde poluarea aerului a generat deja infringement împotriva României. Aceste numere verzi vor funcţiona ca un fel de paşaport verde pentru aceste mijloace de transport şi vor putea sta la baza asigurării unor facilităţi în marile oraşe în ceea ce priveşte parcarea, accesul în anumite zone sau impozitarea”, a declarat Tanczos Barna într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Astfel de plăcuțe au fost introduse în Anglia în decembrie 2020. Toți proprietarii de mașini electrice nou înmatriculați și existenți pot beneficia de acest sistem. Ele se disting de plăcuțele de înmatriculare obișnuite printr-o bară verde în partea stângă. Introducerea face parte din strategia guvernului englez către zero emisii. Mașinile pe benzină și diesel vor fi eliminate treptat până în 2030.

Sursă foto: www.gov.uk


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.