În spitalele covid din Constanța începe să bată vântul

Interiorul spitalului militar de campanie de pe stadionul Portul din Constanța, în momentul inaugurării

Spitalele din județul Constanța care tratează pacienți covid încep să fie din ce în ce mai goale. În acest moment, sunt 159 de persoane internate, dintre care 154 din județul Constanța și 5 din alte județe.

În total, în spitalele din Constanța, Medgidia, Agigea și Mangalia sunt 602 locuri, ceea ce înseamnă că sunt ocupate 26,4% din totalul locurilor, adică aproape circa unul din patru.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 44 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 28 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 31 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 43 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 6 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 7 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 31.386 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 804 persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Azi au fost raportate trei decese:

  • Deces 802: Femeie, 69 de ani, Constanța, comorbidități (hipotiroidism, hipertensiune arterială, tumoră benignă hipofizară operată), decedată în 17.02, la Spitalul Universitar de Urgență Elias.
  • Deces 803: Bărbat, 77 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială esențială), decedat în 20.02, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 804: Bărbat, 79 de ani, Constanța, comorbidități (AVC ischemic, fibrilație atrială permanentă, diabet zaharat tip II cu necesar de insulină, astm bronșic), decedat în 19.02, la Spitalul Municipal Medgidia.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.254 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 819 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 332 de cadre didactice, 780 de elevi, 201 studenți și 98 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.581 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (361), asistenți medicali (728) și personal auxiliar (492).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 852 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 237 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 57.500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 66 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 19 februarie a.c., 400 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.511 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.