În spitalul militar modular din Constanța – spital covid – mai e un singur bolnav

În acest moment,în județul Constanța sunt internate 113 persoane bolnave de covid, dintre care 107 din județul Constanța și 6 din alte județe.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 40 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 6 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 32 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 32 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 1 ocupat) și Secția Exterioară Agigea (55 – 2 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.688 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.216 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Astăzi au fost raportate două decese:

  • Deces 1.215: Bărbat, 81 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II dezechilibrat, boală cronică de rinichi stadiu III, demență mixtă, infarct miocardic acut anterior), decedat în 14.05, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 1.216: Femeie, 78 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, boală cerebrovasculară, neoplasm gastric operat, diabet zaharat tip II insulino-dependent), decedată în 13.05, la domiciliu.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.458 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 237 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 524 de cadre didactice, 1.291 de elevi, 270 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.820 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (406), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (588).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 85 de teste antigen rapide și 135 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 43 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 4.000 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 66 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 16 mai a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.093 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Pescarii dispăruți în Marea Neagră, căutați cu un elicopter Puma al Forțelor Navale

Mon May 17 , 2021
Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord, a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorității Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiței, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark […]
IAR-330-Naval-Puma-03