În stațiunea Techirghiol nu ai voie să crești mai mult de 15 porci sau 4 vaci. Limite și pentru câini

În stațiunea Techirghiol nu ai voie să crești mai mult de 15 porci sau 4 vaci. Limite și pentru câini

În stațiunea balneară Techirghiol nu ai voie să crești mai mult de 15 porci odată sau 4 vaci, din care două trebuie să fie tinere. Primăria a impus acum și anumite condiții pentru cei care au sau vor să aibă câini.

În Techirghiol există un regulament mai vechi pentru creșterea și deținerea animalelor care prevede clar care este numărul maxim de capete care pot fi crescute într-o gospodărie.

Astfel, deținerea animalelor domestice și a pasărilor de curte este permisă după cum urmează

  • zona 1 a orașului Techirghiol, este interzisă creșterea animalelor.
  • zona 2: păsări – 10 capete;
  • zona 3: păsări – 30 capete; ovine max – 5 capete; porcine max – 3 capete;
  • zona 4: bovine – 2 capete adulte plus 2 capete tineret; ovine – 15 capete; porcine – 5 capete; păsări – 150 capete – numai după obținerea tuturor autorizațiilor necesare.

„Nerespectarea prevederilor regulamentului adoptat de Consiliul Local Techirghiol se sancționează contravențional cu amenda cuprinsa intre: 1000 – 5000 lei pentru persoane fizice și 2000 – 10000 lei pentru persoane juridice.”, spune primarul Iulian Soceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai afirmă că o problema extrem de importanta este cea a câinilor fără stăpân.

„Nu puține au fost sesizările privind persoanele care au fost atacate și chiar muscate de câinii care umbla liberi pe străzi. Am considerat și consider ca aceasta problema trebuie sa o rezolvam împreună”.

Iulian Soceanu, primar Techirghiol

Astfel, la sfârșitul anului trecut a fost aprobata de Consiliul Local Techirghiol Hotararea nr.254, prin care sunt stabilite următoarele reguli: numărul câinilor fiind condiționat de suprafața de teren deținută, după cum urmează:

  • pentru întreținerea unui caine – este necesar sa dețină teren cu suprafața cuprinsă între 250 mp – 500 mp;
  • pentru întreținerea a doi câini – este necesar sa dețină teren cu suprafața cuprinsă între 500 mp – 750 mp;
  • pentru întreținerea a trei câini – este necesar sa dețină teren cu suprafața de peste 1000 mp.

„Consider ca este obligația atât a Primăriei dar și a locuitorilor să se implice în rezolvarea acestei probleme. Primăria a demarat deja demersurile privind concesionarea serviciului de ecarisaj. În ceea ce privește contribuita locuitorilor, se refera strict la faptul ca nu trebuie sa mai lase câinii liberi pe străzi, să ii castreze, sa ii cipeze in vederea identificării, și să semnaleze orice încercare de aducere a câinilor din alte localități pe raza orașului. Numai prin colaborare și înțelegere vom putea rezolva aceasta problema, iar copii si locuitorii să se simtă în siguranță.”, a mai spus primarul Soceanu.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.