În târgul de Crăciun organizat de Primăria Constanța nu se respectă nicio regulă

Primăria Constanța se laudă singură, de câteva săptămâni, cu târgul de Crăciun pe care l-a organizat în parcul Arheologic. Din păcate, instituția ignoră orice normă de prevenție a răspândirii coronavirusului. Regulile pe care ea însăși le-a impus nu sunt respectate de nimeni.

Primăria spune clar: „Nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test!”

Pe 1 decembrie, în prima zi, a fost o aglomerație de nedescris. Nimeni nu a cerut niciun certificat.

Cum lumea din greșeli învață, ne-am gândit că a doua zi Primăria, în frunte cu primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, care știu ce înseamnă covid, dar și cu Felicia Ovanesian și Florin Cocargeanu au luat măsuri pentru ca măcar această regulă minimală să se respecte.

Am ajuns în zona îngrădită, care era păzită (deși păzită e mult spus) de angajatul unei firme de pază. Nu ne-a cerut niciun certificat. Nici nouă, nici zecilor de persoane care au intrat înainte și după noi. Aveți AICI un live făcut pe Facebook,

Așadar, primăria minte.

Iată ce mai spune instituția:

„Evenimentul se va desfășura în condițiile contextului epidemiologic actual, astfel, principala preocupare este aceea de a asigura siguranța participanților, dar și a expozanților și organizatorilor. Accesul se va face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, însoțiți de un adult, dar care se afla într-una dintre situațiile prevăzute mai sus.”

Asta nu se întâmplă.

Legea mai spune că în spațiile publice aglomerate trebuie păstrată distanțarea. În Constanța, în zona food, oamenii stau la coadă unul lângă altul, mulți dintre ei fără măști. Credeți că e atrage cineva atenția? Credeți că s-au luat măsuri pentru păstrarea distanței? Nici pomeneală.

Organizatorii târgului de Crăciun pun în pericol, prin inconștiența lor, sănătatea publică. Într-o țară normală, ar trebui să se stabilească dacă zădărnicesc sau nu combaterea răspândirii bolilor, care e o faptă gravă.

Să nu ne mire dacă vom avea o explozie a cazurilor de covid peste două săptămâni.

Vă recomandăm și:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “În târgul de Crăciun organizat de Primăria Constanța nu se respectă nicio regulă

  1. E in aer liber, hai sa nu fim mai catolici decât Papa. Aici nu sunt de acord cu Dvs. Bucuresti nu cere certificat, Brașov la fel, nici ei. Dovezile arată ca transmisia in aer liber e foarte redusă.
    Plus de asta nu poți sa iei șansa unor copii sa nu poata intra pt ca părinții sunt nevaccinati..e in aer liber. Nu trebuia de la început accesul sa fie limitat pe motivul asta, nu sunt de acord in aer liber cu restrictii de genul. Și repet, Bucuresti, Brașov nu cer certificat pt târgurile lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Număr record de ajutoare de deces acordate în Constanța

Fri Dec 3 , 2021
Numărul constănțenilor care au solicitat și care au primit ajutoare de deces este mai mare ca niciodată. Față de o perioadă normală, cererile au fost de aproape trei ori mai mari. „Numărul ajutoarelor de deces a crescut foarte mult. În 2021 am avut cele mai multe solicitări din toți anii. […]