În toată România nu mai există niciun loc liber în secţiile ATI pentru pacienţii cu forme severe de coronavirus

terapie intensiva

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, azi, că nu mai există niciun loc liber în secţiile ATI pentru pacienţii cu forme severe de coronavirus, altele decât cele special destinate celor care au şi alte afecţiuni asociate.

„În data de 12 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.561 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La  nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere  ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.  

Sursa citată a precizat că la nivel naţional există o rezervă operaţională de 145  paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.  

„Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări”, au mai transmis autorităţile.  

Situaţia paturilor suplimentare este disponibilă aici.  

Autorităţile anunţă că se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. 

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.  

Anterior, Grupul a anunţat 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat, fiind depăşit numărul de 40.000 de decese. La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI. 

În județul Constanța în secțiile ATI mai sunt disponibile 5 locuri, din care 3 la Spitalul Județean și 2 la Spitalul Municipal Medgidia.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.