În trista zonă peninsulară a Constanței, oamenii protestează. „Nu ne este frică!” „Nu renunțăm!” VIDEO FOTO

protest zona peninsulara constanta decembrie 2021 3

Zeci de constănțeni nemulțumiți de regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța au protestat și duminică, 12 decembrie.

Oamenii sunt nemulțumiți că nu mai pot duce o viață normală și revoltați că primarul nu a venit niciodată să stea de vorbă cu ei.

Printre cei aflați azi în piață s-a aflat și părintele Marius Moșteanu, parohul Bisericii Sfântul Nicolae.

„Ceea ce se vede aici este o probă că există o comunitate. Eu aș fi vrut să aduc aminte celor în cauză că ne întâlneam aici înainte de alegeri, din 4 în 4 ani, și începeau niște promisiuni, niște planuri. Acum nu văd de ce nu ar mai fi dialogul acela. Probabil că peste doi ani și jumătate vor fi din nou aici să ne spună „Vedeți ce bine este că ați scăpate Pizzico, de aia, că s-a închis Biserica Sf. Nicolae… Probabil că asta urmează să facă, dar nu va fi așa. Ce vedeți aici este proba că suntem o comunitate vie, că avem interes clar ca lucrurile să meargă bine, să fie vii, iar turiștii care vor veni să găsească niște oameni fericiți. Am fost serile trecute pe aici și am văzut niște luminițe care aveau un singur scop: acela de a irita pe cei care stau aici, pentru că nu luminau pe nimeni altcineva. Luminau insomnia celor care uitau de la geam că nu e nimeni să le vadă frumusețea. Eu am niște enoriași care au venit de departe și mi-au spus că au venit un oraș foarte trist și foarte murdar. Aș fi vrut să-i contrazic, dar nu am reușit, pentru că mi-au spus că luminițe acelea care sunt deja ne invită a ne gândi că sunt niște bani aruncați pe altceva decât trebuie să fie cheltuiți. Eu sunt unul din cei care ar vrea ca lumea să fie fericită. Acum zona peninsulară este tristă. Mai grav decât a fi trist nu există, pentru că nu s-au rezolvat lucruri pe care noi le vedeam efecte imediate ale implementării unui regulament”, a spus părintele.

Părintele Marius Moșteanu
Părintele Marius Moșteanu

Părintele a menționat și că au fost situații în care sicriul a fost purtat pe umeri, pentru că mașina mortuară nu are acces.

Oamenii spun că vor continua să protesteze. „Nu ne este frică!”, „Nu renunțăm”, „Jos bariera!” sunt câteva din mesajele scandate azi.

În trista zonă peninsulară a Constanței, oamenii protestează. „Nu ne este frică!” „Nu renunțăm!” VIDEO FOTO

Mai jos puteți urmări imagini și declarații de la eveniment.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A murit Lucian Avramescu, unul din poeții cei mai talentați ai generației

Sun Dec 12 , 2021
A murit Lucian Avramescu, unul din poeții cei mai talentați ai generației. Sigur îi cunoașteți o parte din poezii. El este cel care a scris „Bună seara, iubito”, o poezie transformată într-un cântec celebru de Loredana Groza și Ion Caramitru. „Bună seara, iubito, te aştept ca din cerSă-mi aduci continente […]