În ultimele 24 de ore, în județul Constanța s-au realizat numai 211 teste pentru depistarea coronavirusului

covid-19

Prefectura Constanța a anunțat, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 211 teste RT-PCR.

În acest moment, sunt 565 de persoane internate, dintre care 546 din județul Constanța și 19 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 4.140 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 3.113 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 136 de cadre didactice, 248 de elevi, 78 de studenți și 39 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 591 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (140), asistenți medicali (251) și personal auxiliar (200).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 140 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 85 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 137 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (111 – 103 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 57 ocupate, capacitate suplimentată) și Secția Exterioară Agigea (55 – 43 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 10.971 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 194 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 545 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 152.050 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 153 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 15 noiembrie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.644 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

3 comentarii

  • Dsp a uitat sa actualizeze pe situl lor incidenta de pe 12 noiembrie pina azi.Faceti diferenta la nr total de îmbolnăviri pe care il afiseaza Dsp pe situl lor in perioada asta si aflati ca sunt 420 de cazuri noi de pe 12 pina pe 15 ….dupa care intrati pe raportarile de la ora 13 si cautati cate cazuri noi au fost ptr judetul Constanta in aceiasi perioada 😉
    Surpriza!

  • Si revin cu explicatie aplicata.
    Azi nr total de imbolnaviri(conform capului de tabel) din documentul DSP-ului este 4129.Ieri era acelasi nr in documentul DSP-ului 4017.Conform acestui document avem 112 bolnavi de pe 15 pina pe 16 noiembrie.
    Doar ca raportarea de la ora 13 ne spune altceva!Prin urmare incidenta este alta decat cea anuntata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.