În ziua în care Austria nu ne primea în Schengen, statul român încheia un contract bănos cu o bancă austriacă

Joi, 8 decembrie, Austria și-a exercitat dreptul de veto în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen. Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că șeful guvernului austriac i-a spus că firmele lor sunt supuse unor presiuni mari în România.

Exact când Austria ne trata cu dispreț, acţionarii Romgaz – companie care aparține statului român – au aprobat în adunarea generală de joi majorarea plafonului de facilitate de credit cu 70 milioane lei, respectiv de la 350 milioane lei la limita de 420 milioane lei, şi prelungirea cu un an a contractului încheiat cu BCR.

Contractul de facilitate de credit cu BCR prevede emiterea de instrumente de garantare sub forma scrisorilor de garanţie bancară (SGB) şi a scrisorilor de creditare de tip stand-by irevocabile (SBLC).

De asemenea, acţionarii au aprobat emiterea unei scrisori de garanţie bancară în sumă de 89.228 euro, în favoarea Floreasca Business Park, pentru garantarea obligaţiei de plată a chiriei imobilului în care Romgaz Black Sea Limited îşi va desfăsura activitatea.

Romgaz are 15,4 miliarde lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile SNG înregistrează o creştere de 3,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 532 milioane lei, arată datele BVB.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A apărut o nouă trecere de pietoni în Constanța

vin dec. 9 , 2022
Lucrările de amenajare a  trecerii de pietoni prevazută cu scuar median de pe bulevardul Aurel Vlaicu, înainte de sensul  giratoriu cu DN3C (varianta Ovidiu) au fost finalizate.   A fost construit un scuar median cu ajutorul unor borduri care delimitează și protejează suprafața pietonală.  În zona axului drumului  a fost […]

V-ar putea interesa și: