„Înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după nu pot să se ridice să bea o cană cu apă”

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, afirmă că sunt multe cazuri de „long Covid” – situaţia când infecţia trece, dar simptomele şi sechelele persistă, iar unii dintre pacienți numai pot nici măcar să be apă singuri.

„Din fericire, o mare parte din pacienţii care au avut o mare afectare pulmonară recuperează foarte bine funcţia pulmonară şi leziunile pulmonare se remit. Este însă extrem de important ca oamenii să vină la control, evaluarea să fie individuală”, a subliniat dr. Beatrice Mahler, la Digi24.

Pe de altă parte, conform medicului, sunt şi persoane care, după o formă critică de boală, care au necesitat spitalizări de lungă durată, ajung să petreacă şi post-Covid perioade lungi în spital, au infecţii respiratorii importante, care se remit foarte greu la tratament şi, practic, pentru ei viaţa s-a schimbat în totalitate.

„Este extrem de dur să vezi şi să stai de vorbă cu oameni care înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după Covid nu pot să se ridice să bea o cană cu apă”, a mărturisit dr. Beatrice Mahler.

Întrebată care a fost cea mai lungă spitalizare la „Marius Nasta”, managerul a spus că au fost mai mulţi pacienţi care au stat internaţi în jur de două luni.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

A apărut varianta „Deltacron”, o combinație între Delta și Omicron

Sun Jan 9 , 2022
După „flurona” și „griporona”, a apărut încă o variantă a coronaviruslui! Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină a coronavirusului care combină variantele Delta şi Omicron, scrie Bloomberg News. Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina „Deltacron”, datorită caracteristicilor sale genetice împrumutate de […]

V-ar putea interesa și: