Încă 5 cadre medicale din Constanța, infectate cu virusul SARS-CoV-2

coronavirus

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 95 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (38), asistenți medicali (40) și personal auxiliar (17). Ieri erau 90 de cazuri: medici (37), asistenți medicali (37) și personal auxiliar (16).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.396 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 35 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.067 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 229 de persoane internate, dintre care 198 din județul Constanța și 31 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 768 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 99 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 86 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 60 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 60 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 21 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 2 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 333 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 158 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 51.800 de lei), dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 4.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 72 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 19 august a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 190 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cod galben în orașul Constanța

joi aug. 20 , 2020
Echipele mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, S.C. RAJA SA și ale Polaris M Holding, operatorul de salubrizare, sunt poziționate în zonele de risc la inundații din oraș și gata de intervenție. Până în acest moment, echipele au fost solicitate să intervină pe bulevardul Al. Lăpușneanu, în zona City Park Mall […]

V-ar putea interesa și: