Încă 6 constănțeni au murit din cauza coronavirusului

coronavirus constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 31.559 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 814 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Azi au fost raportate 6 decese.

  • Deces 809: Bărbat, 72 de ani, Constanța, comorbidități (cardiopatie ischemică cronică dureroasă bypass, angioplastie stent, hipertensiune arterială grad III), decedat în 22.02, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 810: Bărbat, 77 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad III, Parkinson, insuficiență renală), decedat în 22.02, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 811: Bărbat, 65 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică), decedat în 23.02, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
  • Deces 812: Bărbat, 62 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, boală cronică renală, hipertensiune arterială esențială), decedat în 22.02, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 813: Femeie, 81 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică clasa II NYHA, demență mixtă), decedată în 23.02, la Spitalul Municipal Mangalia.
  • Deces 814: Femeie, 71 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad III, diabet zaharat tip II, obezitate), decedată în 23.02, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 183 de persoane internate, dintre care 177 din județul Constanța și 6 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.262 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 772 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 335 de cadre didactice, 799 de elevi, 203 studenți și 103 angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.583 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (362), asistenți medicali (728) și personal auxiliar (493).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 55 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 26 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 40 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 44 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 10 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 8 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 707 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 193 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 51.350 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 54 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 22 februarie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.751 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O femeie a vrut să se arunce de la balcon. Poliția a ajuns în 4 minute

Tue Feb 23 , 2021
Astăzi, 23 februarie, în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Secției 2 din municipiul Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie s-ar afla la balconul de la etajul 2 al locuinței și amenință că se va arunca în gol. În scurt timp, la fața locului s-au […]