Încă două cazuri de COVID-19, confirmate în Prefectura Constanța

Alte două cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în rândul angajaților din Instituția Prefectului – Județul Constanța, bilanțul total ajungând la patru persoane infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și o femeie de 46 de ani, internată la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Așa cum presupune protocolul impus de Direcția de Sănătate Publică Constanța, toate birourile din cadrul Instituției Prefectului au fost, astăzi, dezinfectate temeinic. În același timp, DSP Constanța a demarat anchetele epidemiologice.

De asemenea, primul caz de COVID-19 din Prefectura Constanța, înregistrat pe 6 iulie a.c., nu mai poate fi considerat „caz activ”, având în vedere că angajata instituției a fost declarată vindecată.

„Trebuie să fim foarte atenți în continuare și să gestionăm această situație cu mult calm și maturitate. Respectăm toate recomandările DSP-ului și țin să le reamintesc, atât colegilor, cât și constănțenilor, faptul că acest virus are o forță deosebită și ne poate lovi pe fiecare dintre noi. În niciun moment, să nu fim neglijenți, pentru că repercusiunile pot fi foarte mari. Colegii noștri sunt bine îngrijiți de medicii constănțeni, iar starea lor generală este una bună. Le urăm, cu toții, însănătoșire grabnică!”, a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU.

Pe măsură ce vor fi informații noi pe această temă, Instituția Prefectului – Județul Constanța le va face publice.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

OMS: când vor începe oamenii să fie vaccinați împotriva noului coronavirus

Thu Jul 23 , 2020
Utilizarea unui vaccin împotriva noului coronavirus nu poate fi aşteptată înainte de începutul anului 2021, deși cercetătorii fac „progrese bune”, a declarat miercuri un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, transmite Reuters OMS lucrează pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, dar între timp este esenţial […]
vaccin covid 19