Încă o dovadă de analfabetism la Primăria Cumpăna

Primăria Cumpăna, condusă de Mariana Gâju, PSD, a oferit, recent, încă o dovadă de analfabetism.

Instituția, împreună cu Consiliul Local, organizează o serbare câmpenească cu ocazia zilei de 1 Mai.

Toate bune și frumoase (mai mult sau mai puțin). După ce ne-am aruncat puțin privirea pe afișul oficial al evenimentului, am descoperit că cei care l-au creat nu știu nici măcar gramatica elementară de clasa a V-a.

În loc de forma corectă „Vom sărbători”, pe afiș tronează, cu litere mari, forma greșită „Vom sărbătorii”.

„Viitorul simplu se formează din verbul auxiliar «a vrea» și infinitivul verbului de conjugat, care în cazul acesta este de conjugarea a IV-a, deci desinență «i». Cu doi «i» se scriu numai verbele care au în rădăcină «i», de exemplu «a prii», «a înmii»”.

Aceasta este explicația oficială oferită de o profesoară de limba română. Tot dumneaei ne-a spus că acest lucru se învață în clasa a cincea.

Afișul are și alte greșeli, cum ar fi poziționarea greșită a ghilimelelor sau lipsa spațiilor dintre cuvinte, dar acestea pălesc în comparație cu cea de mai sus.

Problema nu e numai că cel care a creat afișul a greșit, ci că nimeni din primărie nu a văzut eroarea și nu a corectat-o. Vorbim despre oameni plătiți din bani publici, vorbim despre o instituție care trebuie să fie un model în comunitate.

Spuneam că este încă o dovadă de analfabetism pentru că, în februarie, anul acesta, reprezentanții primăriei au pocit și limba lui Shakespeare. Detalii AICI.

Vă recomandăm și:

Cumpăna, condusă de 18 de ani de primărița Mariana Gâju, PSD, a devenit o comună săracă. Vezi o comparație cu Șelimbăr, Sibiu

Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, vrea pensie specială, ca să i se redea „DEMNITATEA”

Primăria Cumpăna confundă mall-urile de cumpărături cu molurile portuare. De ce s-a dus Mariana Gâju în China

Sursă foto: Facebook

Zen Residence
energia residence6 thoughts on “Încă o dovadă de analfabetism la Primăria Cumpăna

 1. Buna ziua. Uitati-va in comunicatul atasat. Veti vedea ca verbul vom sarbatori este scris corect. A fost o eroare in cazul celui scris pe afis.
  P.S. Vorbind despre spatiere, uitati-va, va rog, in articolul despre Valentine’s Day. Ati scris MarianaGaju…. fara spatiere, precum si decato greseala…., de asemenea, fara spatiere.
  Va multumesc.

  1. Doamna, afisul este gresit, e o forma de anafabetism. Cat despre comunicat, noi am fost scosi din lista carora primaria le trimite comunicate.

   Da, facem si noi greseli de genul celor prezentate. Stiti bine insa care e diferenta: noi nu suntem o institutie publica, noi nu avem angajati pe care ii platim din bani publici. Suntem un ziar editat de o societate comerciala privata.

   1. Pe care ii platim si nu il platim. Cum pentru noi nu exista scuze, nu ar trebui sa existe scuze nici pentru dumneavoastra. Comunicatul este postat alaturi de afis.

    1. Ce comunicat, doamna? Nu intelegeti ca nu mai primit comunicate de la primărie, am fost excluși din listă? Noi nu am găsit decât afișul.

     1. Pentru noi exista scuza, tocmai v-am spus, dar nu ascultati: suntem o echipa mica, lucram sub presiunea timpului, lucram 24 de ore din 24, nu avem weekend, nu avem sarbatori, nu avem concedii. Functionarii din Primăria Cumpăna au salarii regești, în comparație cu ale noastre, au concedii, au tot ce le trebuie. Și sunt PLĂTIȚI DIN BANI PUBLICI. Să fim serioși. Am bănuiala că greșeala vă aparține dv sau unui apropiat. Recunoașteți, cereți-vă scuze și cu asta basta. Nu încercați să ne convingeți de ceea ce știm deja.
      O zi buna.

     2. Nu ne plac deloc anonimii, cei care nu au curaj să-și asume afirmațiile. De ce nu ne scrieți, vă rog, numele real? Mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Protest împotriva DISTRUGERII sistematice a PARCULUI TĂBĂCĂRIE

Fri Apr 27 , 2018
Uniunea Salvaţi România organizează vineri, 4 mai, un protest „împotriva politicii de distrugere sistematică a parcului Tăbăcărie”. Iată ce spun cei de la USR: „Parcul Tăbăcărie a fost cândva o oază de relaxare. Mulţi dintre noi, copii fiind, vedeam trenuleţul ce înconjura lacul ca un vehicul ce ne purta într-o […]
protest parcul tabacarie