Încă o MINCIUNĂ a Primăriei Constanța

Strada Tiberiu Brediceanu din Constanța trebuia să fie asfaltată în martie (foto: Constanța 100%, 31 martie 2018)

Ne-am obișnuit ca politicienii și primarii să promită marea cu sarea și să nu se țină de cuvânt. Din această categorie nu putea să lipsească Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanța și președintele executiv al PSD Constanța.

De data aceasta nu vorbim despre minciunile mari, adică despre proiectele fantasmagorice, cum ar fi un giratoriu suspendat la Pod Butelii, parcare subterană în parcul din fața teatrului Oleg Danovski sau autobuze electrice (acestea erau promise de PSD Constanța înainte de alegerile locale). Este vorba despre o simplă stradă, pe care Decebal Făgădău a inclus-o în planul de asfaltare pentru anul 2017. Asfaltarea nu s-a atribuit prin licitație, ci trebuia să fie făcută de societatea comercială care se află în subordinea Primăriei Constanța, anume SC Confort Urban SRL. Fără licitații, fără contestații, fără bătaie de cap.

Anul trecut, strada nu a fost asfaltată, deși așa s-a promis, pentru că, în mod ciudat, a venit iarna.

„Amenajarea acestei străzi era programată pentru sfârșitul acestui an însă, din cauza temperaturilor scăzute care nu mai permit turnarea covorului asfaltic a fost amânată pentru prima parte a anului viitor, atunci când vremea va fi prielnică”, au răspuns, oficial, reprezentanții Primăriei Constanța, pentru Constanța 100%.

Tot reprezentanții primăriei ne-au spus, în scris, că strada va avea covor asfaltic până cel târziu în martie 2018.

„În ceea ce privește asfaltarea străzii Tiberiu Brediceanu vă comunicăm faptul că în luna ianuarie 2018 se va finaliza lucrarea la nivel de piatră, urmând ca în luna martie a aceluiași an să fie turnat și covorul asfaltic”, au comunicat funcționarii primăriei.

Suntem în 31 martie 2018, este ora 18.00, iar strada arată la fel ca anul trecut: cu un strat de piatră pe care se poate circula greu. În ultimele două zile cei de la Confort Urban nici măcar nu s-au mai obosit să-și facă simțită prezența.

Ne întrebăm cum poate realiza Primăria Constanța marile proiecte de infrastructură promise, cum poate, de pildă, reabilita Cazinoul, când nu este în stare să asfalteze o amărâtă de stradă?

Și ne mai întrebăm cine va răspunde pentru aceste amânări, pentru aceste minciuni? Din păcate, întrebarea este retorică, știm răspunsul: NIMENI.

2 comments

  • Sensul giratoriu de la Cora nu va exista, e o promisiune cu iz de metafora, autobuze electrice nu e cazul intrucat se vor achizitiona diesel dar nu pe bani europeni ca in alte orase ci cu imprumut ca pe noi ne dau banii afara din casa. Insa pe cat de dureros si de real este acest articol, tot la fel de dureros si real este faptul ca tot acelasi primar va fi din 2020, constantenii au dovedit si vor tot dovedii indiferenta fata de orasul lor, girand intai un actual urmarit international si fost clovn local, precum si ucenicul lui care o tot da cu mostenirea grea, desi el e la conducerea orasului de prin 2009, deci un ceva mestecat de prea multe ori.

    • Din pacate si alte strazi care au fost incluse in promisiunile pe care Dl Fagadau le facea in scris cu ocazia trimiterii de fluturasi pt impozite nu au fost asfaltate pina in prezent desi erau incluse in plan sa fie finalizate in anul 2017 una dintre ele este Strada Govora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.