Încă o veste bună: vaccinul Oxford are rezultate bune și la persoane de 60 – 70 de ani

Elisa Granato, una dintre voluntarele care a primit vaccinul Oxford. Foto: BBC

Încă o veste bună în lupta anti Covid-19: vaccinul Oxford are rezultate bune și la persoane de 60 – 70 de ani, ceea ce dă speranțe că și acest segment de vârstă, cel mai expus îmbolnăvirii, va putea fi protejat, scrie BBC.

Cercetării spun că, potrivit studiilor din faza a doua pe 560 de adulți voluntari, rezultatele sunt încurajatoare.

Sistemul imunitar mai slăbit al bătrânilor ar putea înseamna că vaccinului nu ar funcționa la fel de bine ca la tineri, dar acest lucru pare infirmat în cazul acestui vaccin. Adulți de peste 70 de ani au avut același răspuns ca și tineri de 18 – 25.

Acum se lucrează la faza a treia, pe un grup mult mai mare de oameni. Rezultate parțiale sunt așteptate în următoarele săptămâni.

Până acum, trei vaccinuri au arătat rezultate preliminarii bune din faza a treia, scriu jurnaliștii din Anglia: Pfizer-BioNTech, Sputnik și Moderna.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane din vaccinul Oxford, produs de Astra Zeneca, 40 de milioane de la Pfizer și 5 milioane de la Moderna.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

CT BUS sistează programul cu publicul de la sediul societății

Thu Nov 19 , 2020
CT BUS anunță că, pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sistează programul cu publicul de la sediul societății. Orice tip de documente, inclusiv cereri sau reclamații, vor fi depuse la poarta instituției, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Mesajul primarului Vergil Chițac despre măsurile anti covid-19 DSP cere carantinarea municipiului […]
CT BUS