Încă un experiment în traficul din Faleză Nord

Se schimbă sensurile unice de pe trei străzi

Primăria Constanța încearcă un nou experiment în traficul din Faleză Nord: se schimbă sensul unic de pe trei străzi.

La o zi după ce constănțenii din zonă au strâns sute de semnături, nemulțumiți de sensul unic de pe strada Unirii, și după ce Constanța 100% a relatat, pe larg, aceste nemulțumiri, Primăria Constanța s-a hotărât să ia măsuri. În urma unei ședințe furtunoase care a avut loc azi, la sediul instituției, s-a decis să se schimbe sensul unic de pe străzile Pescarilor, Grozești și Dragoslavelor. La ședință au participat și primarul Constanței, și viceprimarul Dumitru Babu, președintele Comisiei Circulație din cadrul primăriei. Din informațiile noastre, nu au participat și specialiștii europeni în mobilitate urbană despre care mai vorbesc reprezentanții instituției.

Decizia vine la numai după câteva zile după ce strada Unirii a devenit cu sens unic.

Măsura se va aplica de mâne, 16 octombrie 2019, după cum urmează:

  • strada Pescarilor: sens unic dinspre strada Grozești spre strada Yokohama
  • strada Grozești: sens unic dinspre strada Unirii spre strada Pescarilor
  • strada Dragoslavelor: sens unic dinspre strada Pescarilor spre strada Unirii.

„În acest fel, cele trei străzi vor prelua traficul de pe strada Unirii pentru ca cei care vor să întoarcă în zona școlilor să o poată face pe strada Pescarilor și nu pe bulevardul Mamaia. Pentru o mai bună circulație în zonă se are în vedere și schimbarea timpilor la semaforul de la intersecția  bulevardului Mamaia cu strada Ion Rațiu iar pe tot acest parcurs, administratorul tramei stradale monitorizează valorile de trafic, astfel încât să poată lua măsuri urgente de reconfigurare în cazul în care se va impune acest lucru.”, mai spune Primăria Constanța.

Vă reamintim ce scriam ieri:

„Sute de constănțeni din zona Faleză Nord, municipiul Constanța, sunt revoltați în urma modificărilor de trafic implementate de autoritățile locale. În numai două zile s-au strâns sute de semnături prin care se cere renunțarea la ele. „Traficul a devenit imposibil”, spun ei.”. Detalii mai jos.

Ex-consilierul local Romeo Rezeanu consideră că sensul unic în zonă a fost decis pentru ca un investitor imobiliar să aibă locuri de parcare.

„Știți blocul de P+7 de pe Unirii colț cu piața Filipescu … Investitorul este o firma de băuturi alcoolice ( Sorla). Nu are locuri de parcare pentru cele 48 de apartamente și nici pentru spațiile comerciale de la parter. Nu le-a avut niciodată prevăzute in autorizație. Din cauza lui, primarul, in cârdășie cu același răufăcător Palaz, au hotărât sa se facă parcări pe ambele sensuri ale străzii Unirii și au hotărât ca strada sa devină cu sens unic!Pentru un singur investitor și impotriva a sute sau mii de cetățeni din zona Faleza Nord . Eram consilier local acum 2 ani și de la împotrivirea mea la acel proiect megalomanic mi s- a tras excluderea din PNL. Practic și plecarea lui Chitac din PNL a pornit tot de la acel proiect . Nu a vrut sa fie goodfellas cu Dragomir& Boroianu& Palaz care trăgeau toți pentru investitor și impotriva cetățenilor din zona … Ca sa fie clar, acea ședința de consiliu, in care ii spuneam lui Fagadau ca acest proiect se va întoarce ca un bumerang impotriva lor, este filmată și stenogramele încă exista!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Sursă video: Primăria Constanța


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce bani au primit localitățile din Constanța la rectificarea bugetară

Tue Oct 15 , 2019
Guvernul României a adoptat o hotărâre privind împărțirea unei sume totale de 1,4 miliarde de lei către primarii. „Scopul acestei hotarari de guvern este acela de a asigura toate cheltuielile de functionare a bugetelor locale”, a declart ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. O parte din bani au ajuns în județul Constanța. […]
bani