Încă un inspector ANAF Constanța, cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită!

anaf

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 noiembrie 2021, a inculpatului FOTIN IONUȚ ADRIAN, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cadrul unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei societăți comerciale din municipiul Constanța, în calitatea menționată, inculpatul Fotin Ionuț Adrian ar fi primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de la reprezentantul societății controlate, iar la data de 20 septembrie 2021, ar fi acceptat promisiunea aceleiași persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiași control, suma de 4.000 lei.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vă reamintim că, pe 20 octombrie, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 octombrie 2021, a inculpaților BUȘU MIHAI și ANAGNOSTE STERE, inspectori în cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța în sarcina cărora s-a reținut tot comiterea infracțiunii de luare de mită. Detalii AICI.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Încă un inspector ANAF Constanța, cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se prelungește carantina în Agigea

Thu Nov 4 , 2021
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat azi hotărârea nr. 155. Aceasta prevede propunerea prelungirii măsurii de carantină zonală, începând cu data de 05.11.2021, ora 20.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru Agigea. Iată ce prevede hotărârea și care sunt restricțiile. Astăzi, incidența în Agigea era de peste […]
coronavirus carantina eforie lazu