Încă un oraș va adopta limita maximă de viteză la 30 km/oră

Lyon, Franța

Primarul oraşului francez Lyon a anunţat marţi o generalizare a limitării vitezei la 30 km/h în oraş, în primăvara lui 2022, o măsură menită să reducă numărul accidentelor rutiere, relatează AFP.

„În primăvara viitoare, vom trece, în oraş, la 30 (de kilometri pe oră). Toate drumurile sau aproape toate vor avea (viteza limitată la) 30 km/h, mai puţin anumite axe foarte circulate, care vor rămâne la (limita de viteză de) 50 km/h”, a anunţat la France 3 Rhône-Alpes Grégory Doucet.

Această decizie vizează „să liniştească oraşul” şi o „reducere a accidentelor”, a precizat primarul Lyonului.

„În marile capitale europene, la Bruxelles, în Spania sau în Olanda, unde s-a trecut deja, în oraş, la (limitarea vitezei la) 30 km/h”, s-au constatat cu ”40% accidente mai puţin în oraş”, a subliniat primarul.

Această măsură, care făcea parte din programul candidatului ecologist, ales în martie 2020, are totodată ca obiectiv o reducere a „zgomotului circulaţiei” care-in afectează pe cei peste 500.000 de locuitori ai Lyonului, a declarat AFP viceprimarul însărcinat cu mobilitatea, Valentin Lungenstrass.

Și în Paris, din august 2021, viteza maximă este de 30 kilometri pe oră, cu doar câteva excepții. Limită de viteză de 30 de km/h era oricum în vigoare pentru 60% din străzile capitalei. Vor fi câteva excepții de la regulă, transmite AFP, preluat de RFI. Pe Champs Elysées se va putea circula în continuare cu 50 de km/h. Pe primul inel periferic va fi menținută viteza actuală de 70 de km/h. Pentru cei care nu vor respectă regula amenda este de 135 de euro și retragerea a 2 puncte de pe permisul de conducere.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.